Generalitat Valenciana: La Comunitat Valenciana administra ja la segona dosi de la vacuna contra el coronavirus


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 17-01-2021
 

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica ha iniciat aquest diumenge l'administraci de la segona dosi de la vacuna de Pfizer. Els i les residents i el personal sociosanitari de la Residncia Verge del Miracle de Rafelbunyol van ser dels primers a rebre la primera dosi i aquest diumenge quedaran vacunats de la segona. Segons les previsions de la farmacutica, en un termini de 10 dies, els qui aquest diumenge estan sent vacunats, adquiriran la immunitat enfront de la COVID-19. El nivell d'eficcia d'aquesta vacuna s del 95%.

Al llarg dels prxims dies se subministraran les 5.151 segones dosis per a completar el primer cicle de vacunaci per a les persones amb les quals es va iniciar el procs el passat 27 de desembre. La previsi s rebre el dilluns 17.550 vacunes, el 58% de les habituals a causa de la incidncia comunicada per *Pfizer. El dilluns 25, sempre segons les previsions del ministeri, ja es rebran les 30.255 dosis habituals, i en unes setmanes es reposaran les 12.705 dosis que no es manen aquest dilluns, un contratemps que ha obligat a modificar temporalment el pla de vacunaci per a garantir que totes aquelles persones vacunades en primera dosi, rebran a temps la segona.

Carmen Gmez ha sigut la primera a rebre la segona dosi de la vacuna de *Pfizer en la Comunitat Valenciana. Totes les persones residents del centre *Verge del Miracle de Rafelbunyol, "estan animades" i totes aquelles que van rebre la primera dosi volen rebre la segona, tal com ha declarat la infermera Cristina Palacios encarregada aquest diumenge de subministrar-la.

De moment, en la Comunitat Valenciana de la primera dosi s'han administrat en residncies i entre personal sanitari 86.927 dosi de la vacuna de *Pfizer, un 92,1% de totes les rebudes fins al moment. Per provncies, s'han administrat 11.653 a Castell, 32.472 a Alacant i 42.802 a Valncia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana