Generalitat Valenciana: CSIF planteja a Conselleria el tancament de centres educatius a la Comunitat Valenciana i exigeix activar la formaci a distncia


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 28-01-2021
 

El sindicat CSIF ha presentat escrit hui davant Conselleria d'Educaci en el qual planteja el tancament immediat de tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana per a evitar que augmenten els contagis. El sindicat, al mateix temps, li exigeix activar la formaci a distncia i proporcionar al personal docent i a l'alumnat totes les eines necessries per a poder aplicar-la.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en el document registrat hui davant Conselleria que les declaracions de la mxima responsable de Sanitat en la Comunitat Valenciana en Les Corts no deixen lloc a dubtes quan afirmava que la transmissi del *coronavirus s generalitzada, sostinguda i sense control.
El sindicat, en aquest context, considera prioritari garantir la seguretat d'alumnat, docents i, en general, de tota la comunitat educativa. La central sindical assenyala que en l'actualitat els centres no garanteixen aqueixa seguretat degut, en gran manera, a la falta d'aplicaci de mesures de prevenci per part de Conselleria, com a installaci de filtres depuradors d'aire *HEPA en totes les aules, mesuradors de CO₂, repartiment continu de mscares FFP2 a tots els professionals o prova *PCR a l'alumnat i professorat d'una aula en cas que es produsca un positiu i abans de tornar d'un confinament.
CSIF recalca en el seu escrit que en aquests moments tan difcils es fa necessari activar la formaci a distncia en tots els nivells educatius. Per a aconseguir-ho insta a l'Administraci a proporcionar els recursos necessaris, tant a professionals com a l'alumnat que no dispose d'ells. La central sindical insisteix en aquesta qesti perqu no ocrrega el que va succeir entre mar i juny del passat curs, quan el personal docent va haver d'aportar els seus propis mitjans per a garantir l'educaci de l'alumnat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana