Generalitat Valenciana: El PPCV reclama al Consell i al Govern d'Espanya 'secunde total' a les famlies desprs de les conseqncies socials i econmiques que deixa el Covid


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 28-02-2021
 

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha reclamat al Govern valenci i al Govern d'Espanya secunde total a les famlies desprs de les conseqncies econmiques i socials derivada del Covid.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular en Les Corts, Elena *Bastidas, ha presentat un iniciativa en Les Corts, en la qual afirma que s necessari secundar de manera decidida a les famlies com a unitat bsica d'articulaci social, i insta el Consell a reclamar al Govern d'Espanya que pose en marxa el segon pla de les famlies en un termini de sis mesos, ja que des que Governa el PSOE no ha sigut renovat a pesar que est caducat.

Aix, *Bastidas ha recordat que el Govern d'Espanya va posar en marxa un pla integral de suport a la famlia entre 2015 i 2017 que va resultar un xit, i ha de seguir-se per aqueixa senda, alguna cosa que el Govern de Snchez no ha fet. En aquests moments les famlies necessiten tot el suport de l'administraci, i res millor que treballar de forma unida i coordinada, ha assenyalat.

La diputada popular ha recordat que el primer pla incloa la millora de la protecci social i econmica de les famlies, especialment les que tenen menors d'edat a crrec, la conciliaci i la corresponsabilitat de la vida familiar i laboral, el suport a la maternitat i un entorn favorable a la vida familiar o la criana positiva. Tamb recollia mesures de suport a les famlies amb necessitats especials, entre elles, famlies nombroses, monoparentals, famlies amb persones amb discapacitat, o aquelles que tenen en el seu si malalts greus, majors o mares recluses amb menors.

Elena Bastidas ha afirmat que ha acabat el perode de vigncia d'aqueix pla i urgeix en aquests moments elaborar un altre per a fer costat a les famlies, mximament quan la crisi econmica derivada de la crisi sanitria del *Covid19 comporta conseqncies econmiques molt severes per a milers de famlies, els progenitors de les quals han perdut la seua ocupaci i es troben en una situaci de gran vulnerabilitat.

D'altra banda, la diputada popular ha qualificat de atropellament per a les famlies i les dones la polmica reforma del complement de maternitat de les pensions aprovat en el Congrs. s una discriminaci a les dones i homes amb ms fills enfront dels quals tenen noms un, i a les treballadores ms modestes amb tres fills o ms. El govern sectari de l'esquerra demostra no tindre res de progressista sin ms aviat de retrgrad. s incomprensible que, amb el problema demogrfic que arrossega el nostre pas, en lloc de promocionar es dediquen a desincentivar i perseguir les famlies.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana