Generalitat Valenciana: La Generalitat adjudica el servei pblic de transport de persones per carretera CV-002 Vinars- Benicarl-Penscola


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197601_123021/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 05-03-2021
La Generalitat adjudica el servei pblic de transport de persones per carretera CV-002 Vinars- Benicarl-Penscola

El conseller de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, Arcadi Espaa, ha signat l'adjudicaci del servei pblic de transport de viatgers per carretera CV-002 Vinars - Benicarl - Penscola.

Desprs de mantindre una reuni per videoconferncia des de Castell amb la secretria autonmica d'Obres Pbliques, Transport i Mobilitat, Mara Prez, i el subdirector general de Transport, Jose Molt, sobre aquesta nova concessi, el conseller ha assenyalat que es preveu que entre en funcionament el mes vinent de maig-

Per a Arcadi Espaa, l'adjudicaci d'aquesta concessi "s una molt bona notcia per a la mobilitat, ja que aquest servei donar cobertura als vens i venes d'aquests tres municipis costaners i facilitar la mobilitat diria entre ells, cosa que significa una millora qualitat de vida".

Aix ha subratllat la importncia de la connectivitat amb altres maneres de transport en garantir el transbord amb les lnies de Renfe a Benicarl i Vinars, i la connexi amb els principals centres de prestaci de serveis (oficina de l'Agncia Tributaria, de l'INSS i del SERVEF de Vinars, i l'oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarl), centres comercials, i el Centre Sanitari Integrat de Benicarl i l'Hospital de Vinars.

A ms, el conseller ha destacat que aquest projecte "s'ha elaborat des del consens, ja que incorpora millores plantejades per ajuntaments, particulars, entitats, empreses i sindicats durant el procs de participaci pblica".

En aquest sentit, desprs del procs d'informaci pblica han sigut estimades i incloses en el projecte definitiu les allegacions presentades per l'ajuntament de Benicarl respecte a itineraris, recorreguts i parades, aquestes. A ms, s'ha estimat ampliar a tot l'any la lnia la connexi amb l'estaci de Renfe, incrementant-se a 12 les expedicions diries per sentit.

Aix mateix, en relaci amb les allegacions presentades per l'ajuntament de Penscola, cal destacar que s'ha estimat ampliar la temporada d'estiu al perode que comprn des del 21 de juny fins al 20 de setembre. Tamb s'ampliar la franja horria en temporada d'estiu, amb ltimes eixides a les 0.00 de Vinars i 1.00 de Penscola, augmentant el servei a 4 expedicions ms per sentit, amb freqncies de pas de 20 o 30 minuts.

Respecte a l'ampliaci dels horaris de la lnia que connecta amb l'estaci de Renfe a Benicarl s'ha estimat ampliar el servei durant tot l'any, amb les 12 expedicions per sentit, coincidint amb els trens regionals que tenen parada en l'estaci de Benicarl.

El nou contracte de servei pblic de transport de viatgers per carretera atendr una poblaci total de 62.197 habitants, pertanyent als municipis de Benicarl, Vinars i Penscola, per al que comptar amb un mnim de 9 autobusos, que realitzaran 628.318 quilmetres anuals.

Amb una longitud de lnia de 42 quilmetres, el servei es prestar mitjanant una lnia principal entre Vinars, Benicarl i Penscola, que tindr, a ms, una variant per a connectar amb l'estaci de Renfe de Benicarl.

D'aquesta manera, el projecte planteja una expedici cada 30 minuts per sentit a l'hivern i cada 15 minuts a l'estiu, assegurant, a ms, la connexions amb l'Hospital Comarcal de Vinars, i les estacions de Renfe a Vinars i Benicarl.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana