Generalitat Valenciana: El PP sollicita una comissi d'investigaci en Les Corts sobre les ajudes a la promoci del valenci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197740_123137/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 03-04-2021
El PP sollicita una comissi d'investigaci en Les Corts sobre les ajudes a la promoci del valenci

La portaveu adjunta del Grup Popular en Les Corts, Eva Ortiz, ha sollicitat per registre de les Corts la creaci d'una Comissi d'investigaci en el parlament valenci sobre les ajudes a empreses per a la promoci del valenci de l'administraci de la Generalitat.

Eva Ortiz ha assenyalat que "volem llum i taqugrafs per a buidar els possibles dubtes que existeixen sobre aquesta qesti. Hi ha indicis de possibles irregularitats entorn d'aquestes ajudes per a la promoci del valenci des de 2015. De fet el director general de poltica lingstica ser jutjat per falsificar un document en el qual assenyalava que les subvencions rebudes per les empreses dels germans de Puig estaven plenament justificades. No sols no ho estaven sin que les sospites entorn d'aquestes ajudes es multipliquen a mesura que van eixint a la llum nous dades sobre la manera de funcionar de les empreses dels Puig i els seus socis, amb tot un entramat organitzat ad hoc per a caar subvencions".

"La Comissi pretn posar la lupa no sols sobre les ajudes de la Conselleria d'Educaci sin tamb d'altres departaments de la Generalitat i fins i tot d'altres administracions entorn de les ajudes pbliques per aquest concepte", ha afegit.

En aquest sentit, la secretria general del PPCV ha indicat que "resulta paradoxal que l'import de les ajudes pbliques a entitats catalanistes durant l'ltim any de pandmia no sols no s'ha redut malgrat la situaci de confinament i restriccions d'activitat en molts mbits sin que fins i tot ha augmentat fins a aconseguir els 3,1 milions d'euros en 2020".

Eva Ortiz ha indicat que "entenem que tots els grups hem de tindre inters per aclarir un assumpte sobre el qual hi ha molts dubtes. Si no hi ha cap problema i volem plena transparncia en les subvencions pbliques, els grups del *Botnic haurien de votar a favor en el prxim ple de les Corts".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana