Generalitat Valenciana: Barcel: 's necessari mantindre la prudncia per a consolidar l'estabilitat sanitria actual i no fer passos arrere'


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 09-04-2021
 

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica aquest divendres la resoluci que flexibilitza algunes mesures adoptades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica per a combatre la pandmia per COVID-19 en la Comunitat Valenciana. La resoluci s aplicable entre el 12 i el 25 d'abril, tots dos inclosos.

En l'mbit de l'hostaleria i la restauraci, com el president de la Generalitat, Ximo Puig, va avanar en roda de premsa aquest dijous, la principal novetat s que s'amplia a sis el nombre mxim de persones que poden asseure's juntes a la taula. A ms, s'explicita que la prohibici de fumar en aquests locals afecta no sols al tabac, sin tamb a pipes d'aigua o assimilats, inclosos cigars electrnics o vapeo.

Respecte a l'activitat fsica i esportiva, la novetat s que els esports individuals podran realitzar-se en grups mxims de 6 persones quan es vaja per lliure. Quan la prctica la dirigisca una persona professional, podr realitzar-se en grups mxims de 10 persones.

Aquesta flexibilitzaci de les restriccions obeeix a una millora de la situaci epidemiolgica. La Comunitat Valenciana est en nivell de risc baix, amb una incidncia acumulada a 14 dies de 31,64 per 100.000 habitants, la ms baixa d'Espanya. Amb tot, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, insisteix que "s necessari mantindre la prudncia per a consolidar l'estabilitat sanitria actual i no fer passos arrere".

La resta de restriccions, entre elles el tancament de l'hostaleria i la restauraci a les 18.00 hores, es mantenen.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana