Generalitat Valenciana: Agricultura ultima la concessi d'ajudes de quasi un mili d'euros als sectors de 'bous al carrer' i ovella guirra afectats per la crisi de la COVID


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197818_123209/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 19-04-2021
Agricultura ultima la concessi d'ajudes de quasi un mili d'euros als sectors de 'bous al carrer' i ovella guirra afectats per la crisi de la COVID

La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica est ultimant els detalls per a l'aprovaci d'un decret que regular la concessi d'ajudes directes als ramaders de 'bous al carrer' i d'ovelles de la raa autctona *guirra, les activitats de la qual s'han vist afectades per la prolongada incidncia de COVID-19.

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica, Mireia Moll, ha destacat la rpida actuaci per a donar compliment a la proposici no de llei aprovada per unanimitat en Les Corts que instava el Consell a habilitar una dotaci de fons a les ramaderies que no van poder incloure's en anteriors ajudes.

Precisament, aquest dilluns el secretari autonmic Agricultura, Roger Llanes, i el director general d'Agricultura, Antonio Quintana, han mantingut una reuni amb representants de AVA-Asaja, Va unir de Llauradors i Associaci de Ramaders de Caps de bestiar Braus, a fi de presentar-los l'esborrany del futur decret, a travs del qual es regular la concessi d'aquestes ajudes.

"Ens hem reunit amb el sector per a tractar de perfilar i definir els criteris de concessi d'aquestes ajudes perqu volem que s'adapten de la millor manera possible a les necessitats dels ramaders", ha assenyalat Roger Llanes.

La dotaci pressupostria inicialment prevista ascendeix a 950.000 euros, dels quals 850.000 aniran destinats a les ramaderies de caps de bestiar braus i els 100.000 restants a les d'ovella *guirra, encara mancant concretar alguns detalls.

Aquest nou paquet d'ajudes s compatible i addicional amb la resta de subvencions ordinries destinades al sector ramader.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana