Generalitat Valenciana: Barrachina revela que 'Agricultura va ordenar atorgar les ajudes al germ de Puig i eliminar les objeccions'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197822_123213/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 20-04-2021
Barrachina revela que 'Agricultura va ordenar atorgar les ajudes al germ de Puig i eliminar les objeccions'

El portaveu d'Agricultura del Grup Popular en les Corts, Miguel Barrachina, ha revelat que Agricultura va ordenar atorgar les ajudes de desenvolupament rural a les empreses del germ Ximo Puig malgrat les objeccions plantejades des del grup d'acci local que va ordenar eliminar de l'expedient.

Aix mateix, Barrachina ha demanat la destituci del director general de desenvolupament rural, David Torres, per mentir en les Corts i ocultar en la seua compareixena de la setmana passada en la comissi d'Agricultura que Francis Puig ha sigut creditor de tres ajudes en una mateixa convocatria per decisi de la Conselleria i no obstant aix va dir que era responsabilitat del grup d'acci local que va realitzar la proposta.

Barrachina ha explicat que sn 95.700 euros que se sumen a les ajudes milionries que els cazasubvencione del clan Puig s'estan portant del govern valenci del seu germ Ximo. En aquest cas sn fons agrcoles europeus dedicats a les comarques dels Ports-Maestrat. Va demanar tres ajudes amb tres empreses diferents constitudes dues d'elles per a poder accedir a les ajudes, les tres tenen com a responsable a Francis Puig i com a accionista nic a Comunicans dels Ports.

Barrachina el clan Puig es va emportar els diners que es va negar al 50% dels agricultors, ramaders, autnoms i pimes que van demanar recursos i desgraciadament no va haver-hi. Aix es va fer amb el vot unnime de tots els ajuntaments i associacions participants en el grup d'acci local que van alertar a la Conselleria sobre aquest triplet en les ajudes i els van traslladar que no eren capaces de prendre cap decisi pel que entenien que era un frau de llei constituir entitats a propsit.

Van demanar que fora la Conselleria qui decidira i la Conselleria els va respondre que concediren l'ajuda i que s'eliminara qualsevol observaci del que havien fet. Dels 26 expedients noms feia objeccions en dues, les dues empreses constitudes, Lamp Telecom i Mas Mut Produccions. La llavors consellera Elena Cebrin va ser l'autora, al gener de 2019. Hui, casualment, est com a assessora de Ximo Puig en Presidncia, potser perqu guarda silencie cmplice.

Barrachina ha demanat la destituci del director general que ens va enganyar, que es recupere els diners i que s'investigue per qu la Conselleria, en lloc d'excloure a aquestes empreses de les ajudes, va demanar que no hi haguera observacions tan fonamentades en l'expedient.

Hi ha dues actes de la reuni de baremaci que estan penjades en la web del propi grup d'acci local (http://www.altmaesports.org/resolucion-proyectos-leader/ ) on es fa aquesta observaci i en la segent acta diuen que Agricultura ha demanat que s'elimine aqueixa observaci on planteja l'objecci per ser el mateix titular i que siga la Conselleria qui decidisca, ha concls 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana