Generalitat Valenciana: El PPCV demana un bo esportiu per a ajudar a gimnasos i centres esportius


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 27-04-2021
 

El Grup Popular en Les Corts ha demanat posar en marxa un bo esportiu, dotat amb deu milions d'euros, per a ajudar al sector dels centres esportius i gimnasos.

El portaveu d'Esports del *GPP, Luis Martínez, ha explicat que aquesta proposta “demana que aquest bo esportiu cobrisca un màxim de 200 d'euros d'ajuda per persona i any a partir de setembre en aquells centres adscrits a aquest pla”.

Martínez ha assenyalat que l'activitat física i l'esport “s'han vist afectats no sols a nivell individual per les limitacions d'accés a instal·lacions esportives, restriccions horàries i *perimetración, sinó també en l'aspecte econòmic i empresarial. Molts centres esportius i gimnasos han hagut de tancar i la resta s'han vist molt afectats amb milers de treballadors del sector que han passat als *ERTEs, dels quals encara queden un percentatge alt en la situació”.

El portaveu popular ha assenyalat que abans de la pandèmia “més de mig milió de valencians eren usuaris de gimnasos i centres esportius diàriament”. “Hui, més de la meitat han deixat d'assistir a gimnasos. Si l'administració ha implantat les restriccions també ha de ser l'administració la que secunde i done solucions al sector. Per tot això, per raons econòmiques, però també per raons de salut per a la societat és important i imprescindible ajudar a la reactivació del sector després del càstig i sofriment de la pandèmia”.

“L'objectiu d'aquest bo esportiu -ha continuat- és tornar a *fidelizar a les persones que utilitzaven les instal·lacions i que per por del contagi van deixar d'assistir a aquestes. Per tant, els beneficiaris serien aquells que utilitzaren la modalitat d'inscripció anual com a usuari de la instal·lació”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana