Generalitat Valenciana: Puig anuncia l'inici d'una nova etapa de 'obertura progressiva' en la superaci de la pandmia que 'ja no tindr marxa arrere' grcies a la vacunaci


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 09-05-2021
 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l'entrada en una nova etapa en la superaci de la pandmia, una "nova dinmica" que suposa un temps de "obertura progressiva que, grcies a la vacunaci, no tindr marxa arrere".

El cap del Consell s'ha manifestat d'aquesta manera en una declaraci institucional que ha pronunciat en ocasi de la finalitzaci de l'estat d'alarma i l'entrada en vigor el diumenge, a les 00.00 hores, d'un nou marc normatiu en la lluita contra la pandmia. Les noves mesures s'han anunciat desprs de la reuni de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenci i Actuaci davant la COVID-19.

El *president de la Generalitat ha destacat la finalitzaci del *perimetraje autonmic que impedia entrar i eixir de la Comunitat Valenciana: "Vaig prometre que aquesta mesura no duraria un dia ms del necessari, i aix ser".

A ms, ha traslladat el nou marc normatiu, que estar en vigor fins al 24 de maig, i que consisteix a retardar fins a la mitjanit l'inici de la restricci a la mobilitat nocturna, que es mantindr entre les 00.00 i les 06.00 hores. Tamb s'amplia fins a 10 el nombre mxim de persones que poden participar en reunions socials, tant en espais pblics com privats, oberts i tancats.

Una altra de les principals mesures consisteix a ampliar l'aforament en l'hostaleria fins a un 50% en interiors i estendre l'horari fins a les 23.30 hores.

"Sn tres avanos que impulsaran l'activitat de milers de negocis i que ens permet tornar a un estat d'activitat quasi plena", ha indicat el *president de la Generalitat.

Orgull

Ximo Puig ha assenyalat que els valencians i les valencianes "han estat a l'altura d'aquest moment histric: el pitjor de l'ltim segle". Per aix, ha indicat: "podem sentir orgull", de ser una referncia europea o de saber protegir la vida. "Amb aquesta actitud de fortalesa i uni estem eixint del tnel", ha assegurat el *president de la Generalitat, "i ara entrem en una nova dinmica".

El cap del Consell ha tingut paraules de record cap a les persones que han perdut la vida a conseqncia de la pandmia, i ha alludit especialment a les majors: "reu els ms importants, i ac ning va discutir mai quina vlua ms, una cervesa o una vida".

Vacunaci
El president de la Generalitat ha subratllat el bon ritme que segueix la vacunaci en la Comunitat Valenciana, amb l'administraci de 270.000 vacunes durant la setmana passada, grcies al que "ja quasi arribem a la xifra de dos milions de dosis inoculades".

A ms, ha explicat que totes les persones majors de 75 anys tenen la pauta completa, que la campanya continua avanant amb les persones d'entre 60 i 75 anys i que a la fi de mes totes aquelles majors de 60 anys estaran vacunades, almenys, amb una dosi. Tamb ha indicat que la previsi s vacunar durant el mes de juny a la poblaci major de 50 anys.

En la reuni de la comissi interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Poltiques Inclusives, Mnica Oltra; el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimtica, Rubn Martnez *Dalmau; la consellera de Justcia, Interior i Administraci Pblica, Gabriela Bravo; el conseller d'Educaci, Cultura i Esport, Vicent Marz; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, i els consellers d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer i Treball, Rafa Climent, i de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, Arcadi Espaa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana