Generalitat Valenciana: Ibez: 'La justcia obliga el Govern a retornar l'IVA a les CCAA mentre Puig ha sigut incapa de reclamar'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197923_123305/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 11-05-2021
Ibez: 'La justcia obliga el Govern a retornar l'IVA a les CCAA mentre Puig ha sigut incapa de reclamar'

El portaveu d'Economia del Grup Popular en Les Corts, Rubn Ibez, ha afirmat hui que la justcia ha obligat el Govern d'Espanya a retornar l'IVA a les comunitats autnomes mentre el *President Puig ha sigut incapa de reclamar.

Ibez s'ha pronunciat aix desprs de l'anunci de la ministra Montero que abonar a les CCAA l'IVA de 2017. En el cas de la Comunitat Valenciana l'import ascendeix a 281 milions d'euros. Aquesta devoluci no es far per voluntat prpia del Govern d'Espanya, sin obligat per la Justcia desprs que el Suprem haja donat la ra a Castella i Lle, que s l'havia sollicitat, ha explicat el portaveu d'Economia.

Ibez ha criticat que al contrari del que s'ha fet a Castella i Lle i altres CCAA com Galcia, on s'ha reclamat aquesta devoluci, el *President de la Generalitat, Ximo Puig, ha sigut incapa de plantar cara al President del Govern. Novament els ciutadans de la Comunitat ens hem sentit orfes d'un *President que s incapa d'alar la veu i de defensar els interessos de tots, ha lamentat.

Aix, Ibez ha indicat que Puig ha deixat que Snchez campe a pler i s'ha comportat com un *President que prefereix continuar fregint a impostos a tots els valencians abans que exigir a Snchez que pague el que legtimament deu a tots els valencians. El portaveu d'Economia del *GPP ha recordat que des que governa el Botnic els valencians han pagat 3.000 milions d'euros ms en impostos.

Hui comprovem que a diferncia del que fa Puig s que hi ha presidents autonmics valents que han sabut plantar cara al Govern d'Espanya i que grcies a ells totes les CCAA rebran l'IVA que se'ls deu. A Puig hauria de posar-se-li la cara roja davant la incapacitat que ha demostrat, ha afegit.

No obstant aix, Ibez ha titllat de lamentable que els diners que es retorne a la Comunitat Valenciana en lloc de poder ser utilitzat per a reactivar i ajudar els valencians, anir destinat a pagar el deute de 10.000 milions en qu ha incorregut Puig en aquests anys. Els valencians necessitem un altre tipus de poltiques i un altre tipus de *President, necessitem a alg que defense els interessos de tots els valencians, ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana