Generalitat Valenciana: La ciutadania podr donar suport a 668 propostes per als Pressupostos Participatius de la Generalitat


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 10-06-2021
 

La Conselleria de Participaci, Transparncia, Cooperaci i Qualitat Democrtica ha seleccionat un total de 668 que compleixen els requisits per a continuar en el procs de Pressupostos Participatius de la Generalitat desprs del procs de revisi que s'ha dut a terme entre el 31 de maig i el 8 de juny.

Desprs del garbellat de les 875 propostes presentades, els valencians i valencianes poden accedir des d'aquest dimecres i fins al prxim 27 de juny (consultar ac) per a donar el seu suport a un mxim de 10 propostes, tant d'mbit autonmic com de qualsevol de les rees comarcals.

La consellera de Participaci, Rosa Prez *Garijo, ha afirmat que entrem en la fase en la qual la ciutadania pot donar suport a les 668 propostes que continuen el cam dels Pressupostos Participatius "el que demostra que la immensa majoria dels projectes presentats han complit els requisits".

Prez *Garijo ha animat als valencians i valencianes a continuar implicant-se en aquesta segona fase del projecte pilot en la qual "esperem una participaci massiva".

Les idees admeses han passat a la fase de suports en GVA Participa i les descartades a una pestanya secundria d'aqueix mateix portal. Cadascuna de les iniciatives que no continuen el procs compten amb una referncia explicativa motivant la seua exclusi.

Els suports requerits en aquesta segona fase sn: 300 per a propostes d'mbit autonmic; 200 per a propostes de les Comarques de l'Horta i de les Comarques del Sud; 150 per a les Comarques Centrals;100 per a les Comarques del *Xquer-*Tria i les Comarques Costaneres del Nord; i 50 per a les Comarques de l'Interior i de l'Interior del Nord.

Desprs de la fase de suports, en les segents etapes del procs es realitzar una avaluaci de les propostes; la publicaci de preus; la votaci dels projectes; i conclour amb els resultats que es donaran a conixer el 28 d'octubre amb les propostes que s'inclouran en els comptes de la Generalitat per a 2022.

Posteriorment, es realitzar un seguiment i control de les iniciatives aprovades, a partir de la seua incorporaci en el projecte de Pressupostos de la Generalitat de 2022 i fins a l'execuci d'aquestes.

El portal *GVAParticipa de la Generalitat compta en l'actualitat amb 21.298 usuaris i usuries des de la seua posada en marxa el passat 3 de febrer.

Els primers Pressupostos Participatius de la Generalitat per a l'exercici 2022 compten amb 125 milions d'euros que es distribueixen atenent criteris de poblaci, pobresa i despoblaci.

En aquest sentit, 87,5 milions d'euros, la qual cosa suposa el 70% dels recursos totals, es distribueixen en rees comarcals de la Comunitat, mentre que els 37,5 milions restants, que representen el 30%, es dirigeixen a projectes d'mbit autonmic.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana