Generalitat Valenciana: Ms del 80% dels casos de cncer de prstata es diagnostiquen en estadis primerencs


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 11-06-2021
 

El dia 11 de juny se celebra el Dia Mundial del Cncer de Prstata, un tipus de cncer la prevalena del qual ha anat creixent fins a ser el tumor de major incidncia en homes. La Conselleria de Sanitat s'ha volgut unir a la celebraci d'aquest dia, amb la finalitat de donar una major visibilitat a aquesta mena de cncer la taxa d'incidncia del qual en la Comunitat Valenciana s de 129 casos per 100.000 habitants.

Aix mateix, cal assenyalar que la supervivncia s del 85% als cinc anys segons les ltimes dades disponibles. A ms, la major part dels casos es diagnostiquen quan el tumor est localitzat (78%), d'aquesta manera la supervivncia millora fins a un 99%.

Segons ha explicat el cap del Servei d'Urologia del *Consorci *Hospitalari Provincial de Castell, Mateo Prez, "ms del 80 per cent dels casos de cncer de prstata diagnosticats en la Comunitat Valenciana es detecten en estadis primerencs, amb el que les probabilitats de curaci augmenten considerablement i els mitjans teraputics sn menys agressius".

En aquest sentit, ha afegit que "per aquest motiu, el nombre de pacients en seguiment s ms elevat que els d'altres tumors, la qual cosa ha convertit al cncer de prstata en el tumor amb major prevalena i incidncia en homes, per damunt del cncer de pulm i de clon".

L'edat mitjana d'aparici del cncer de prstata se situa en els 68 anys en la Comunitat Valenciana. Encara que, segons ha explicat el doctor Prez "cada vegada es diagnostiquen casos a una edat ms primerenca, a partir dels 45 anys".

D'altra banda, amb motiu del Dia Mundial del cncer de prstata, el doctor Prez ha recordat "la importncia que els homes traslladen al metge d'atenci primria o a l'especialista el seu inters per realitzar-se una revisi urolgica".

Els tractaments ms utilitzats sn la cirurgia, radioterpia i *hormonoterapia. Tamb es recorre a la vigilncia activa i seguiment exhaustiu en aquells casos de tumors molt incipients i poc agressius amb la finalitat de tractar el tumor en el moment precs.

Finalment, la taxa de mortalitat d'aquesta mena de cncer en la Comunitat Valenciana se situa en 23,8 casos per cada 100.000 habitants.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana