Generalitat Valenciana: Rosana Pastor destaca l''estil absolutament recognoscible' del gui indit de 'Visva Rusia!', que s'uneix al 'magnfic' llegat de Garca-Berlanga


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198132_123484/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198132_123484/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 11-06-2021
Rosana Pastor destaca l''estil absolutament recognoscible' del gui indit de 'Visva Rusia!', que s'uneix al 'magnfic' llegat de Garca-Berlanga

La comissionada de Presidncia de la Generalitat per a l'Any Garcia-Berlanga, Rosana Pastor, ha ressaltat que el llegat de Garca-Berlanga "s magnfic" i ha subratllat l'inters que desperta el gui de 'Visca Rssia!', que compta amb un "estil absolutament recognoscible, amb el qual continuem coneixent al mestre".

Pastor ha realitzat aquestes declaracions en l'acte de l'obertura del llegat que el director valenci Luis Garcia-Berlanga va depositar en 2008 en la Caixa de les Lletres de l'Institut Cervantes de Madrid.

La caixa cont el gui indit, escrit al costat de Rafael Azcona, de 'Visca Rssia!', la que hauria d'haver sigut la conclusi de la cuatrilogia que es va iniciar amb 'L'escopeta nacional' i que mai va arribar a rodar-se per la defunci de l'actor Luis Escobar, el mtic Marqus de Leguineche.

L'homenatge ha comptat amb l'actuaci de la Societat Musical Eslava d'Albuixech, organitzada per la Generalitat en collaboraci amb l'Acadmia de les Arts i la Cincies Cinematogrfiques d'Espanya.

Sobre aquest tema, *Rosana Pastor, ha destacat que l'actuaci "ha emocionat i aportat una nota de color i cultura" i ha posat en relleu el perfil "intergeneracional" d'aquest homenatge que ha comptat amb la participaci de msics "molt joves" i ha tingut "un gran acolliment" a Madrid.

Les peces interpretades han amenitzat els minuts previs a l'obertura de la caixa, aix com el moment en el qual el gui de 'Visca Rssia!' s'ha depositat en l'exposici 'Berlanguiano. Luis Garca Berlanga (1921-2021)', que est oberta al pblic fins al 5 de setembre en la Reial Acadmia de Belles arts de Sant Ferran de Madrid.

Aix mateix, la banda ha oferit un xicotet repertori de les bandes sonores de les pellcules de Berlanga a la Porta del Sol. Entre altres temes, s'han interpretat 'La *coplilla de les divises', el recordat tema musical de 'Benvingut *Mister Marshall', i el pasdoble 'La *vaquilla', de la pellcula del mateix nom.

Cal destacar que el director de la *Societat Musical Eslava, Vicente Ortiz, est adaptant les partitures de diverses bandes sonores de pellcules de Berlanga per a ser interpretades per bandes de msica. Aquesta adaptaci es presentar dins dels actes organitzats per la Generalitat per a l'Any Garca-Berlanga.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana