Generalitat Valenciana: El GPP demana la compareixena de Moll perqu explique quines ajudes es donaran als damnificats pel 'cotonet'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198444_123763/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | Agricultura y Medio Ambiente | 03-08-2021
El GPP demana la compareixena de Moll perqu explique quines ajudes es donaran als damnificats pel 'cotonet'

El portaveu d'Agricultura del grup popular en Les Corts, Miguel Barrachina, ha demanat la compareixena d'en Les Corts de la Consellera d'Agricultura, Mireia Moll, perqu explique quines ajudes concedir el seu departament als agricultors afectats per la plaga del "cotonet".

El diputat popular ha lamentat la tardana i la desdia de la Consellera. Aquest anunci estiuenc de l'ordre d'ajudes arriba tard i, unit a la falta d'actuaci tant del Govern de Puig com del Govern de Snchez ha fet que molts agricultors hagen hagut d'abandonar els seus camps.

Barrachina ha recordat que el *GPP ha presentat diverses propostes en Les Corts en les quals sollicita, en la mateixa lnia que el sector, que s'establisquen compensacions econmiques per a les finques amb ms del 20% afectat tant per part del Ministeri com de la Conselleria. Tamb se sollicita que el ministeri autoritze els permisos per a avanar a setembre el parany massiu, sense esperar a febrer, i sollicite a la UE tractaments amb metilclorpirifos, tal com ha fet el govern itali.

"Per la Conselleria sempre havia rebutjat aqueixes ajudes. Ara benvinguts siguen a les propostes del partit popular". En aquest sentit, el diputat popular ha manifestat que no ens podem quedar en un mer anunci, com ja ens tenen acostumats des d'aquest Consell i "exigim que es done a conixer ja immediatament el pla d'ajudes".

El portaveu d'agricultura ha manifestat que "els nostres agricultors afectats per la plaga del "cotonet" ja no poden esperar ms. S'ha perdut molt de temps i molts agricultors ja han hagut d'abandonar els seus camps per no poder fer front a aquesta plaga".

Aix, Miguel Barrachina ha instat la conselleria d'Agricultura que multiplique els esforos perqu els tractaments alternatius siguen eficaos davant el fracs dels tractaments actuals que sn molt costosos i no han tingut cap eficcia per als camps afectats.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana