Generalitat Valenciana: Demanen la compareixena urgent del President en la Diputaci Permanent


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198496_123805/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 05-08-2021
Demanen la compareixena urgent del President en la Diputaci Permanent

La secretria general i diputada autonmica del PPCV ha demanat la compareixena urgent del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la Diputaci Permanent de les Corts per a explicar per qu som una comunitat que estem a la cua de tot. A l'infrafinanament sumem ara la infravacunaci, l'atenci primria est collapsada i som els ltims a fer PCR i antgens. Exigim que el President done explicacions en la cambra de per qu no li importa que sempre siguem els pitjors en tot.

Per a M Jos Catal, la poltica sanitria que est realitzant Puig s totalment errnia perqu no est sent operatiu en la gesti sanitria en la Comuntitat. A ms segueix sense plantar-li cara a Snchez per a rebre ms vacunes i fons per a lluitar contra la COVID afegint el seu silenci davant l'infrafinanament s vergonys, per no podem tolerar la inacci en els desgreuges en temes de pandmia, perqu ac Puig juga amb la vida de les persones.

En aquest sentit, la secretria general ha recordat que se li va avisar i se li va insistir en l'error de l'acomiadament de 3.000 sanitaris contractats per a lluitar contra el coronavirus perqu arribava l'estiu i la sanitat pblica podia collapsar. Per desgrcia tenem ra, ha arribat la cinquena ona i els centres de salut tornen a estar collapsats per falta de treballadors que, per dret, estan descansant i no tenen qui suplisca el seu treball afegint aix comporta a un efecte va dominar, ja que els pacients es van a les urgncies dels hospitals a ser atesos i ells tamb estan a la vora del collapse.

Aix mateix, Catal s'ha preguntat on estan les vacunes que li correspon a la Comunitat Valenciana? Perqu no s'entn que Mrcia ja haja comenat a vacunar als xiquets majors de 12 anys i ac encara no s'haja concls amb els *treintaeros. Des del principi de la vacunaci sempre hem anat ms lents i desprs de huit mesos hauria de canviar aquesta tendncia, o s que ac tamb Snchez ens far un Biden?.

Un altre de les dades pbliques que preocupa a M Jos Catal s el baix ndex de realitzaci de PCR i test d'antgens perqu est comprovat que s una de les millors armes per a controlar les noves ones i detectar asimptomtics. Estar 250 punts per davall de la mitjana nacional en realitzaci de proves quan la meitat de valencians pateixen el toc de queda s una mostra ms que Puig no s capa de gestionar la pandmia, que aquesta situaci el t sobrepassat.

La dirigent popular ha recordat que mentre en altres comunitats es prenen mesures com fer test massius, installar punts cntrics per a proves gratutes, creen apps per a demanar cites de vacunaci, ac noms podem atendre els malalts perqu els poltics del PSOE i Comproms no sn capaos d'innovar o tan sols copiar les propostes que a uns altres els funciona.

Puig no ha aprs res de les anteriors ones, no ha incrementat plantilles, t paralitzades les obres necessries en hospitals i atenci primria, els hospitals de campanya han sigut un desastre, el provedor de material de la primera ona ha de retornar diners per deficincies en el material, els ambulatoris estan collapsats, ha acomiadat a qui ha lluitat en primera lnia contra la pandmia, no fa *PCR, els joves segueixen sense vacunarpodria continuar enumerant el fracs de la seua poltica sanitria durant hores, ha remarcat M Jos Catal.

Visita ministre Escriv
Sobre la visita del ministre d Inclusi, Seguretat Social i Migracions, Jos Luis Escriv, amb Puig, Oltra, Soler i Climent, la popular ha incidit en la necessitat d'aconseguir ms recursos per als serveis socials valencians. Que no quede en una simple foto amb promeses buides. Estem farts d'incompliments, d'una llei de dependncia el major problema de la qual s Mnica Oltra, que acumula retards per culpa d'una Conselleria que no gestiona perqu t una responsable desapareguda.

Mentre Catalunya tenen cims bilaterals amb Snchez i els *llueven els milions, a Puig li envien ministres als quals ni se'ls reconeix pel carrer. Aqueix s el resultat de la pressi del PSPV i Comproms a Madrid, que no incomoden a ning i es continua discriminant els valencians, ha comentat.

Finalment, ha exigit a Puig a comparixer en Les Corts i sotmetre's a un control en el qual li direm a la cara tots els seus errors que fan que a la Comunitat Valenciana li vaja a costar ms esfor que a altres llocs d'Espanya eixir de la situaci en la qual es troba.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana