Generalitat Valenciana: Ximo Puig anuncia que la Generalitat optar a fons europeus per import de 700 milions d'euros a travs de sis projectes per a la Vega Baixa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198777_124047/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 14-09-2021
Ximo Puig anuncia que la Generalitat optar a fons europeus per import de 700 milions d'euros a travs de sis projectes per a la Vega Baixa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Consell presentar sis projectes amb els quals optar a inversions finanades amb fons europeus per import de 700 milions d'euros per a actuacions a la comarca de la Vega Baixa.

Aix ho ha avanat en la visita que ha realitzat al bri del riu Segura a Almorad coincidint amb el segon aniversari de la DANA que va afectar la comarca al setembre de 2019.

El cap del Consell ha recordat que "hi ha qestions que tenen un carcter conjuntural i altres que tenen un carcter ms estructural, i per a elles necessitem fons europeus". Per aix, ha precisat que es treballa ja en, almenys, sis projectes de diferent naturalesa, amb actuacions com les relacionades amb millores en la desembocadura del Segura i amb iniciatives vinculades al desenvolupament econmic de la Vega Baixa.

Puig s'ha referit a la visita com "un acte de reconeixement al treball que es va fer i s'est fent per part de totes les administracions per a recuperar i fer renixer la Vega Baixa".

El president ha aprofitat a ms per a saludar a efectius de la Unitat Militar d'Emergncies (UME) que es trobaven realitzant maniobres. "Van fer un treball extraordinari fa dos anys", ha apuntat.

El responsable de la Generalitat ha destacat, d'altra banda, la importncia de la coordinaci de totes les administracions implicades, i ha remarcat la rellevncia d'iniciatives impulsades pel Consell com el Pla Vega *Renhace, que, tal com ha recordat, s un ambicis programa d'actuacions que parteix de la comarca per a beneficiar al conjunt de la ciutadania.

"Totes les administracions hem d'estar alineades en el procs de recuperaci i impuls de la comarca", ha dit el *president, que ha ressaltat el protagonisme de la Vega Baixa com a "motor i actiu econmic fonamental" per a la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha alludit tamb als projectes en marxa que s'estan desenvolupant a Almorad, per valor de 8 milions d'euros. Tal com ha dit, la prevenci s l'"nica alternativa" perqu fenmens naturals com la *DANA de fa dos anys no tinguen les negatives conseqncies que es van produir en aquella ocasi.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana