Generalitat Valenciana: La Comunitat Valenciana acurta el temps d'espera per a operar i redueix la xifra de persones pendents d'intervenci


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 22-10-2021
 

La reactivaci de l'activitat quirrgica desprs del perode vacacional i l'evoluci de la pandmia per coronavirus estan darrere de la millora que han experimentat al setembre els indicadors de la llista d'espera per a operar-se en la Comunitat Valenciana. S'acurten els terminis per a entrar en quirfan, i disminueix tamb la quantitat de persones que estan esperant per a operar-se.

En concret, el temps d'espera per a operar-se ha experimentat aquest mes de setembre una reducci de 34 dies respecte a setembre de 2020. La demora se situa ara en 117 dies que, a ms, sn 3 menys que fa just un mes.

Aquesta reducci en la demora de setembre respecte a agost s'observa en la majoria de departaments i s especialment important a l'Hospital General Universitari de Valncia (-10%), l'Hospital General Universitari de Castell (-10%) i l'Hospital *Clnic *Universitari de Valncia (-7%).

Per especialitats, Cirurgia General, Oftalmologia i Traumatologia disminueixen lleugerament les seues demores respecte al mes passat, i bastant enfront de 2020 (13, 30 i 35 punts percentuals respectivament). "Cal recordar -com indica la secretria autonmica d'Eficincia i Tecnologies Sanitries, Concha Andrs- que aquestes sn les especialitats amb ms sollicituds actives i copen el 71,3% del total".

Aquest mes de setembre, el total de persones que han deixat d'estar en la llista d'espera es xifra en 22.614, s a dir, 3.518 ms que fa un any (quan eren 19.096).

Si es compara setembre amb agost, el balan tamb s positiu. En un mes, les intervencions programades quasi s'han duplicat, mentre que l'activitat per autoconcert (quan el personal sanitari i no sanitari, de manera voluntria i retribuda, allarga la seua jornada per a realitzar activitats quirrgiques) ha pujat un 270% (1.224 al setembre enfront de 331 a l'agost).
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana