Generalitat Valenciana: El GPP presenta una proposta en Les Corts per a rebutjar el terme 'violncia obsttrica' com a violncia de gnere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199151_124421/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 25-11-2021
El GPP presenta una proposta en Les Corts per a rebutjar el terme 'violncia obsttrica' com a violncia de gnere

El PP ha presentat una proposici no de Llei en el registre de les Corts per a rebutjar el terme violncia obsttrica com una modalitat de violncia de gnere.

La sndica del *GPP, Mara Jos Catal, ha indicat que en un dia com hui s una vergonya l'esmena aprovada per l'esquerra que incorpora la violncia obsttrica com a violncia de gnere contra les dones. s lamentable que professionals de la medicina siguen assenyalats directament amb el dit criminalitzant-los com a possibles autors de delictes de violncia contra les dones.

Per a Catal, Puig s ostatge d'Oltra i d'un feminisme hipcrita que no s capa de posar-se al costat dels menors tutelats que han patit algun tipus de violncia ni d'oposar-se a

En concret, la proposta assenyala en la seua resoluci el segent:
Les Corts insten el Consell a:
1.- Rebutjar el terme de violncia obsttrica com una modalitat de violncia de gnere basat en el comproms dels especialistes en ginecologia i obstetrcia de vetlar, en tot moment, pel benestar de les dones, la seua salut i la dels seus fills i per la millora de la prctica clnica basada en l'evidncia.

2.- Sollicitar als Grup Parlamentaris Socialista, Comproms i *Unides *Podem la retirada de l'esmena (RE nm. X044014), al Projecte de Llei de mesures fiscals, de gesti administrativa i financera i d'organitzaci de la Generalitat que pretn modificar la Llei 7/2012 de 23 de novembre de la Generalitat d'adopci de mesures integrals per a l'erradicaci de la violncia sobre la dona en l'mbit de la Comunitat Valenciana, on s'estableix el concepte de violncia obsttrica.

3.- Traslladar el nostre suport a tots els professionals i demanem prudncia per a no crear alarmes socials que contribueixen innecessriament a deteriorar la necessria confiana entre el metge i el seu pacient.

4.- Que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pblica actualitze juntament amb la comunitat cientfica i els professionals les guies i protocols clnics amb la finalitat de continuar millorant en l'assistncia a l'embars, part i puerperi adaptant-les al coneixement i la societat actual, en l'mbit del nou Pla de Salut de la Comunitat Valenciana.

5.- Incorporar la participaci de les dones i les seues parelles en les poltiques de salut i reclamar els mitjans suficients a les Administracions Pbliques per a proporcionar una atenci respectuosa amb la maternitat, enfocada a aconseguir que el naixement siga sempre una experincia positiva.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana