Generalitat Valenciana: Mazón: 'L'educació de 0 a 3 anys serà gratuïta, universal i sense paperassa per a les famílies'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/3/203792_128708/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 01-03-2023
Mazón: 'L'educació de 0 a 3 anys serà gratuïta, universal i sense paperassa per a les famílies'

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha assenyalat que "l'educació de 0 a 3 anys serà gratuïta, universal i sense paperassa per a les famílies".

Així ho ha explicat durant una trobada celebrada aquesta vesprada a Alacant amb un centenar de representants d'escoles infantils organitzat per les patronals CECE i Acade per a explicar-los el model d'educació infantil de 0 a 3 anys del PPCV

El president popular, que ha estat acompanyat de la portaveu d'educació del GPP Beatriz Gascó, ha afirmat que "l'educació des dels zero anys serà gratuïta a partir del pròxim curs i sense tràmits burocràtics per a les famílies. Aquesta mesura és una prioritat perquè és molt bona per al desenvolupament pedagògic dels xiquets, contribueix a fomentar la natalitat i ajuda a la conciliació familiar".

Mazón, qui ha respost als dubtes i preguntes plantejades sobre la proposta, ha indicat que "la gratuïtat total i absoluta en l'educació en tots els cicles és un dret de les famílies. Es tracta d'estimular, incentivar i promoure l'escolarització des de les edats més primerenques possibles, i que les famílies puguen triar on volen portar als seus fills amb la millor qualitat assistencial i educativa".

"El model gratuït i universal que proposa el PPCV cobreix el cicle educatiu de zero a tres anys complet, no sols a partir de dos anys, i contrasta amb el model parcial i ideologitzat de l'actual Consell de Puig", ha afegit.

Carlos Mazón ha afirmat que "es tracta de posar al servei de la Comunitat Valenciana els mitjans ja disponibles, una xarxa de centres que ja existeix en la Comunitat Valenciana, i a més es permet que cada família puga triar amb llibertat on inicia l'escolarització dels seus fills".

Mazón ha assenyalat que "les famílies volen gratuïtat en tots els trams d'edat, llibertat per a poder triar el centre que volen per als seus fills en igualtat de condicions, qualitat en instal·lacions i personal especialitzat amb uns horaris adaptats que faciliten la conciliació i l'eficàcia dels recursos públics. Serà una ajuda completa, sense burocràcia per a les famílies".

Finalment, el líder popular ha indicat que "el cost del pla ascendeix a 277,85 milions d'euros que s'obtindrien de la reducció del greix polític de l'administració".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana