Generalitat Valenciana: CSIF gana sentencia que obliga a Conselleria de Sanidad a reclasificar un TES en la categoría C1


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 09-05-2023
 

El Jutjat Contenciós-Administratiu 7 de València ha dictat sentència a favor d'un afiliat de CSIF que reclamava la reclasificació de la categoria professional C2 a C1. Conselleria de Sanitat li ho negava i el sindicat va interposar una demanda que ha estat estimada íntegrament per l'òrgan judicial.

CSIF va explicar que al setembre de l'any passat va presentar contenciós-administratiu davant una resolució dictada per Conselleria que desestimava la sol·licitud d'un treballador per ser reclasificat en el seu lloc de treball. En concret es tracta d'un tècnic especialista en emergències sanitàries (TES), una tasca tècnica que exerceixen al voltant de 200 empleats públics de Conselleria de Sanitat.

El sindicat va al·legar que la classificació fins llavors d'aquest tècnic C2, 'contravé el que disposa l'article 76 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP)'. L'EBEP adscriu al personal tècnic en el grup C1. La sentència recull que el Decret 70/13 del Consell establix 'una nova categoria en la qual s'exigeix per a l'accés el títol de tècnic d'emergències sanitàries, sent aquest un títol de tècnic. En conseqüència, segons l'EBEP, ha d'encabir-se com a C1'.

El fallo també recull jurisprudència prèvia que recolza la tesi del demandant, com la sentència número 55/2023 de la Secció Segona de la Sala Contenciosa-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana.

En conseqüència, la sentència estima íntegrament la demanda i el recurs presentats davant la resolució de Conselleria de Sanitat, anul·lant l'actuació administrativa i reconeixent 'el dret del TES a ser reclasificat per Conselleria de Sanitat en el subgrup C1 de titulació professional i a ser enquadrat dins del sector sanitari, amb tots els efectes retributius i professionals que corresponguin a aquesta reclasificació pel període de retroacció màxim des de la seua petició inicial més els interessos corresponents'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana