Generalitat Valenciana: El PP demana modificar la llei d'estructures agràries per eliminar burocràcia i facilitar l'arribada d'ajudes als agricultors valencians


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/218099_137783/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 25-11-2023
El PP demana modificar la llei d'estructures agràries per eliminar burocràcia i facilitar l'arribada d'ajudes als agricultors valencians

El PP ha sol·licitat a les Corts la modificació de la Llei d'estructures agràries de la Comunitat 'per eliminar burocràcies, permetre als agricultors menys paperassa i facilitar el seu accés a les ajudes per aconseguir realment els efectes positius que busca la llei d'augmentar el tamany d'explotacions agràries per permutacions o fusiones'.

El portaveu d'Agricultura del GPP, Luis Martínez, ha assenyalat que 'Les Corts han aprovat en la Comissió d'Agricultura una proposta del PP recolzada per Vox perquè el Consell modifique la llei, tal com ve reclamant el sector'.

Luís Martínez ha assenyalat que 'la solució als problemes de l'agricultura no hauria de ser més burocràcia. Per açò demanem simplificar tràmits i modificar figures com la anomenada Iniciativa de Gestió Comuna de terres que, des de 2019, només ha hagut tres iniciatives i tan sols són projectes pilot'.

El portaveu popular ha afirmat que 'un altre punt a modificar en la llei és simplificar el farragós procediment que cal seguir perquè la reestructuració parcel·lària siga efectiva. Els nostres agricultors no necessiten paperassa, necessiten ajudes i línies d'actuació per part del govern que faciliten la modernització, la tecnificació i la millora de les seues estructures'.

'És urgent modificar la llei per facilitar la vida dels agricultors que ja pateixen prou problemes per a tirar avant com per afegir més. La simplificació administrativa també en l'àmbit agrícola va en la línia d'actuació de l'actual Consell de Carlos Mazón. Mesures com l'eliminació de l'impost de successions i donacions ajuden a la transmissió de la propietat de terres i alleugen un dels principals problemes com el del relleu generacional', ha conclòs.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana