Generalitat Valenciana: El PPCV demana al Govern de Sánchez que exigeixi a Europa el tractament en fred per defensar la nostra agricultura


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227088_143944/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 06-05-2024
El PPCV demana al Govern de Sánchez que exigeixi a Europa el tractament en fred per defensar la nostra agricultura

El senador del GPP, Vicente Tejedo, ha assegurat que 'la falta d'interés per part del Govern de Sánchez davant les autoritats europees per defensar la nostra agricultura és el que està generant que es prenguin decisions que ens perjudiquen greument'.

El dirigent popular ha demanat avui al Ministeri d'Agricultura que 'no abandone als nostres agricultors i exigeixi a Europa el tractament en fred per evitar l'entrada de plagues com la falsa papallona o la Psila africana dels cítrics'.

Així, Tejedo ha explicat que 'països importadors com EUA i Xina sí que exigeixen el tractament de fred per a totes les seves importacions de fruites i hortalisses. Preservar la salut vegetal dels cítrics valencians i espanyols és una exigència que la UE ha d'atendre i no plegar-se a les exigències dels tercers països no comunitaris'.

'El Ministeri d'Agricultura és el responsable que açò estiga passant ja que el seu poder de defensa dels productes agroalimentaris espanyols i valencians és nul. Estan més preocupats en els seus problemes interns i en no ofendre als seus socis de govern que en defensar els interessos dels agricultors valencians'.

En aquest sentit, el senador del GPP ha anunciat que 'des del PPCV lluitarem a la UE per exigir el tractament de fred per a tots els productes agroalimentaris procedents de tercers països, especialment per als cítrics importats de Sud-àfrica, Egipte i Turquia, exactament igual que ens exigeixen a nosaltres països com EUA i Xina'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana