l'Alcalatén: Les Useres escomet la renovació de la xarxa d'aigua en la partida Barranquet per a millorar la qualitat del subministrament


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196433_122055/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcalatén | General | 12-10-2020
Les Useres escomet la renovació de la xarxa d'aigua en la partida Barranquet per a millorar la qualitat del subministrament

L'Ajuntament de Les Useres ha obert el termini per a la presentació de pressupostos per a dur a terme la renovació de la xarxa principal d'aigua potable municipal en la partida *Barranquet que, en principi, ha sigut valorada pels tècnics en 58.560,09 euros, amb una subvenció de la conselleria de 46.848,07 euros i els 11.712,02 euros restants seran aportats per l'Ajuntament.

L'alcalde del municipi, Jaime Martínez, assegura que la corporació municipal està desenvolupant des de fa anys la renovació de la xarxa de proveïment d'aigua potable de la localitat, que suma més de 100 quilòmetres, perquè “les canonades que es van instal·lar a principis de la dècada dels anys 80, a més de que no suporten molta pressió d'aigua, es troben en mal estat”.

Ara s'actuarà sobre la xarxa principal que proveeix a les pedanies del municipi, sent per tant de vital importància per al municipi. “L'obra és necessària perquè aquest tram presenta constant fugides i trencaments a causa del seu mal estat, tenint pèrdues d'aigua d'entorn al 75,45% durant el passat 2019 segons dades aportades per *Facsa, l'empresa encarregada actualment de la seua explotació i manteniment”, explica Martínez.

Amb aquesta nova actuació, l'Ajuntament de Les Useres pretén “pal·liar gran part de les pèrdues de recursos i energia ocasionades per les fugides actuals. Amb aquest estalvi es podrà garantir el servei d'aigua potable a les persones que habiten en les zones més aïllades, que sumen més de 400 persones habitualment, però que en dates estivals se supera les 2.000 persones; ja que en l'actualitat estan patint talls del subministrament molt sovint a causa de les constants avaries en la xarxa deteriorada”.

Aquesta nova inversió és independent de la qual es realitzara amb els diners de l'última modificació de crèdit, la quantitat del qual estava destinada originalment per a les festes i que ara es dedicarà a una nova captació d'aigua.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana