l'Alcora: L'Alcora rep un premi de la Generalitat a la mobilitat per la remodelaci de la plaa Espanya


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188749_115394/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2019/9/188749_115394/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 19-09-2019
L'Alcora rep un premi de la Generalitat a la mobilitat per la remodelaci de la plaa Espanya

L'Ajuntament de l'Alcora ha obtingut el segon premi de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible (SEMS) de la Comunitat Valenciana 2019, en la categoria de municipis de menys de 20.000 habitants, pel projecte de remodelaci de la plaa Espanya i entorn.
L'alcalde, Samuel Falomir, ha rebut aquest mat el guard de mans del Conseller de Poltica Territorial, Obres Pbliques i Mobilitat, Arcadi Espaa, en un acte emmarcat dins de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostinguda, celebrada a la Ciutat Administrativa 9 dOctubre.
El primer edil ha estat acompanyat per la primera tinent d'alcalde, Ana Huguet, el regidor d'Urbanisme, Julin Tena, i l'enginyer tcnic d'Obres Pbliques de l'Ajuntament de l'Alcora, Javier Forment.
El projecte premiat est en sintonia amb una de les mximes prioritats del consistori, fer de l'Alcora un municipi sense barreres, on poder transitar amb major facilitat, ha assenyalat Falomir, un municipi que tamb avana en matria d'igualtat, centrant l'atenci en aquelles persones amb problemes de mobilitat. Un municipi, en definitiva, amb un desenvolupament urb que posa en primer pla a les persones i on millorar l'espai pblic urb com a lloc de la collectivitat cobra protagonisme, en benefici de tota la ciutadania.
La plaa Espanya s un dels enclavaments ms emblemtics i significatius de l'Alcora. Amb la seua remodelaci hem aconseguit, entre altres objectius, millorar l'accessibilitat, optimitzar l'espai i potenciar la seua imatge. L'eliminaci de barreres arquitectniques ha suposat la millora de la mobilitat i la seguretat en la zona, ha explicat lalcalde.
Una de les actuacions escomeses ha consistit a dotar a la plaa i el seu entorn d'una nova pavimentaci, compatible amb la coexistncia de vianants i vehicles a motor, deixant les voreres i la calada al mateix nivell i emprant diferents materials en la pavimentaci per tal dobtindre zones diferenciades.
Cal assenyalar que l'anterior paviment presentava un important estat de deterioraci. A ms, la nova pavimentaci segueix la mateixa lnia que els projectes executats en els ltims anys als carrers del casc antic de la localitat, d'aquesta manera, s'ha unificat i millorat la seua imatge.
Un altre dels punts a destacar s el seu semipeatonalizacin. Aix, un espai de la plaa anteriorment destinat a l'aparcament de vehicles, s ara una zona de relaci social, per on els vens i venes poden transitar o asseure's en els bancs que s'han installat.
A travs d'aquest projecte, s'han renovat tamb els serveis, tals com les xarxes de provement i sanejament, que havien quedat obsolets a causa de la seua antiguitat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana