l'Alcora: L'Alcora augmentar les partides econmiques per a donar suport a les activitats del comer i l'hostaleria


 
La Plana al Dia | l'Alcora | Economa | 17-04-2020
 

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha anunciat que l'Ajuntament augmentar en un 100% la partida econmica dirigida a potenciar les activitats del comer local, que passar de 9.000 a 18.000 .

Aix mateix, el primer edil ha informat que el consistori dotar una partida pressupostria de 18.000 per a donar suport a les iniciatives de l'hostaleria del municipi.

Aquestes mesures, consensuades amb l'Associaci de Comer i Serveis de l'Alcora (Acosal) i l'Associaci d'Hostaleria i Turisme (Hosturialc), es faran efectives en la prxima modificaci de crdit del pressupost municipal.

En els dos casos, part de l'ajuda es materialitzar a travs de la signatura de convenis amb aquestes associacions i una altra part es deixar com a despesa corrent que l'Ajuntament destinar a sufragar activitats i iniciatives que es duguen a terme per a impulsar el comer i l'hostaleria en la localitat.

Falomir ha recordat que tots els anys el consistori rubrica un conveni de collaboraci amb l'associaci del comer per que amb la d'hostaleria no existia encara aquest acord. Cal assenyalar que Hosturialc s una associaci de recent creaci, que es va posar en marxa a la fi de l'any passat.

En aquest temps, ha demostrat ser una associaci molt activa i emprenedora, igual que la del comer. Ambdues organitzen i desenvolupen al llarg de l'any iniciatives molt atractives i beneficioses per als comeros, bars, restaurants, pubs, etc. de l'Alcora, ha destacat l'alcalde.

D'altra banda, Falomir ha explicat que, parallelament a aquesta mesura, l'Ajuntament est treballant en la planificaci d'ajudes dirigides a emprenedors, pimes, comeros i establiments hostalers.

El primer edil ha subratllat que el teixit hostaler, comercial i de serveis dna vida al nostre poble, sn motors necessaris i indispensables a l'Alcora. Tamb sn -continua- uns dels sectors ms perjudicats per la crisi del Covid-19, pel que secundar-los s ara ms necessari que mai.

Des de l'Ajuntament tenim clar que lluitarem al costat d'ells i ja estem treballant tamb en un pla per a dinamitzar l'Alcora al mxim quan tot a passe i siga possible, ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana