l'Alcora: Falomir presenta el pla Reiniciem l'Alcora amb mesures econmiques i socials contra l'impacte del covid-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195262_121022/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | l'Alcora | Economa | 29-04-2020
Falomir presenta el pla Reiniciem l'Alcora amb mesures econmiques i socials contra l'impacte del covid-19

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha presentat aquest mat Reiniciem l'Alcora, un pla que recull les mesures econmiques i socials adoptades per l'Ajuntament per a frenar l'impacte del covid-19.

El programa suma 750.000 i s'estructura en 7 lnies d'actuaci: ajudes directes a autnoms, ajudes Renova el teu negoci, foment de la rehabilitaci, ajudes socials, impuls al comer i l'hostaleria, inversi en obres menors i adquisici de material sanitari.

Per a ajudes directes a autnoms, Falomir ha explicat que es destinar una partida pressupostria de 150.000 i que oscillaran entre 500 i 1.200 . Les despeses subvencionables sn aigua, llum, gas, lloguer, assegurances i gestoria, des del mes de mar. Aquestes ajudes eixiran publicades al maig, quan es concreten informarem de tots els detalls, ha indicat el primer edil.

Una altra lnia d'ajudes a autnoms s Renova el teu negoci, iniciativa destinada a la realitzaci de reformes en els locals derivades del covid-19, per al qual es contempla una partida de 30.000 .

Completen el pla: ajudes dirigides al foment de la rehabilitaci d'habitatges i comunitats de vens (101.000 ), ajudes d'emergncia social (176.500 ), adquisici de material sanitari (55.000 ), suport econmic per a activitats del comer i l'hostaleria (36.000 ), inversi en obres menors que s'adjudicaran a empreses de la localitat (201.500 ).

Estem perfilant les lnies d'actuaci. Algunes iniciatives es podran posar en marxa en breu i unes altres, a causa de l'estat d'alarma, es demoraran un poc ms. En qualsevol cas, totes s'aprovaran a curt termini, ha puntualitzat.

Els recursos econmics per a les mesures que inclou el pla es mobilitzaran del pressupost d'enguany amb la reassignaci de partides. En paraules de l'alcalde: s primordial modificar els comptes inicials per a atendre i donar resposta a les necessitats i prioritats actuals.

Amb Reiniciem l'Alcora volem sumar una srie d'accions dirigides a estimular l'economia local i palliar els efectes negatius del coronavirus, ajudant, sobretot, a les persones i collectius que pitjor ho estan passant.

L'alcalde ha destacat que d'aquesta crisi sanitria, econmica i social tirarem endavant tots junts, no deixarem ning enrere.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana