l'Alcora: El Museu de la Cermica de l'Alcora inaugura dues noves exposicions temporals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/196034_121692/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2020/7/196034_121692/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 27-07-2020
El Museu de la Cermica de l'Alcora inaugura dues noves exposicions temporals

Desprs d'uns mesos d'excepcionalitat, el Museu de Cermica de l'Alcora retorna a poc a poc a la seua activitat habitual. Recordem que al juny va obrir al pblic en horari restringit, al juliol va recuperar el seu horari habitual, i ara, per a finals d'aquest mes, anuncia la inauguraci de dues noves exposicions temporals.
Es tracta de dues mostres fotogrfiques programades en principi per als mesos de maig i juny, per que van tindre de ser suspeses per l'estat d'alarma. Recullen treballs realitzats per alumnes de diferents centres escolars que participen en els projectes d'innovaci educativa organitzats entorn de la socialitzaci i posada en valor de la Real Fbrica del Comte d'Aranda.
D'una banda, l'exposici Una mirada al passat, una comarca unida i viva, en la qual participen treballs de l'alumnat dels CEIPs de Costur, Figueroles i Llucena. Sota la direcci artstica de la fotgrafa Marta Mor, els escolars han reunit una srie de fotografies antigues de les seues localitats i les han recreades en els mateixos escenaris i amb la mateixa escenografia amb qu va ser presa la instantnia original. El treball dels alumnes dna peu a reflexionar sobre el passat i el present de la comarca de l'Alcalatn, la seua evoluci econmica, social, urbana i paisatgstica.
La segona exposici s Visions 3: la Reial Fbrica i la vegetaci. Com indica el ttol, s la tercera edici d'un taller d'iniciaci a la fotografia, tamb dirigit per Marta Mor, en la qual han participat els alumnes de 5 i 6 de Primria del CEIP Grangel Mascars de l'Alcora. Si en les dues primeres edicions les fotografies van tindre com objectiu el patrimoni industrial local, i especialment en la Real Fbrica, en aquesta ocasi s'han centrat en les espcies vegetals relacionades amb el procs cermic: plantes, arbustos i arbres que van servir com a combustible en els forns moruns (la malea) o per a la fabricaci d'algunes eines tradicionals.
Les exposicions s'inauguraran el 29 de juliol de 2020, per per motius de limitacions d'aforament, noms podran assistir 30 convidats. Entre el 30 de juliol i el 20 de setembre estaran obertes al pblic, en l'horari habitual del Museu i amb les mateixes restriccions d'aforament que marca la normativa vigent. Recordem que s obligatori l's de mscara en totes les installacions del Museu, aix com de gel hidro-alcohlic abans i desprs de la visita.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana