l'Alcora: Tot a punt per a la posada en marxa de l'aula de 2 anys del CEIP Comte dAranda


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196242_121889/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 11-09-2020
Tot a punt per a la posada en marxa de l'aula de 2 anys del CEIP Comte dAranda

Ja est tot llest per a la posada en marxa de la segona aula gratuta de 2-3 anys de l'Alcora, situada al CEIP Comte d'Aranda. Estar integrada per 18 alumnes, que seran els encarregats d'estrenar dem divendres aquest nou espai educatiu.

Com recorda la regidora d'Educaci, Vanessa Periz, l'Ajuntament ha dut a terme una inversi de 30.000 per a l'adequaci de l'aula, aix com del pati de jocs, treballs que s'han executat durant aquest estiu.

A ms d'afavorir la conciliaci personal, familiar i laboral, aquestes aules aporten nombrosos beneficis per als xiquets i xiquetes, per la qual cosa tant des de l'Ajuntament com des del centre shan mostrat satisfets i illusionats per la seua posada en funcionament.

Treballs realitzats

En primer lloc, s'ha dut a terme la demolici de part de l'env en la faana lateral per a installar una porta d'eixida de l'aula que comunica directament amb el pati a travs d'una rampa.
D'altra banda, sha procedit al desmuntatge del quadre elctric d'alimentaci al grup de bombament d'aigua potable, aix com de la installaci elctrica complementria, i a la installaci d'una presa de corrent per a l'alimentaci d'aquest grup de pressi.

Un altre dels treballs realitzats ha consistit en la formaci d'un altipl i rampa d'accs a l'aula des del pati infantil per a salvar el desnivell entre tots dos. Est dotada de barana a banda i banda. Aix mateix, s'ha format un altipl i rampa des de l'accs principal del collegi fins al pati d'infantil, acompanyada per barana als dos costats.

Tamb s'ha dut a terme la demolici de l'accs a l'aula (porta de doble fulla) i s'ha construt en el seu lloc un env de rajola cermica perforada (bresca) i s'ha collocat una porta a una fulla com a nou accs a l'aula, perqu puga realitzar-se a travs d'un itinerari accessible.

S'ha construt, a ms, una ensostra per a la bomba d'aigua potable i una condcia en la zona de l'aula amb la installaci de dos vters i dos lavabos infantils, a ms de la corresponent lampisteria i sanejament.

D'altra banda, s'ha installat una partici envidrada, formada per perfils d'alumini lacat i vidre laminar de seguretat, sobre una fbrica de rajola cermica perforada d'un metre d'altura ancorada al forjat existent, que serveix de separaci entre l'aula i la condcia i permet que els professors tinguen perfecta visi entre totes dues zones.

A ms, s'ha substitut una de les fulles de la finestra sobre la qual recau el nou env de la condcia per una fulla de cristall fix, que permet l'obertura corredissa de la finestra de la zona de condcies, s'ha protegit les preses de corrent i radiadors a l'aula per a evitar danys pel contacte dels xiquets amb aquests, s'han installat dues portes noves, s'han reposat les rajoles del paviment en la zona de condcies mitjanant gres de color gris, s'han enrajolat les parets amb taulell llis, combinant peces de diferents colors (roig, blau, verd, groc, blanc), s'han collocat tanques metlliques amb portes d'accs de 90 cm d'altura per a la separaci permanent de la zona de Cicle Infantil de la resta de les installacions del collegi i s'han substitut les lluminries per huit de panell led.

Finalment, s'ha collocat tot el mobiliari infantil i equipament didctic necessari i s'ha installat al pati exterior un paviment continu absorbidor d'impactes format per dues capes de cautx.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana