l'Alcora: L'Ajuntament de l'Alcora i FACSA inicien un projecte per a buscar restes d'ARN del SARS-CoV-2 en les aiges residuals urbanes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/9/196266_121910/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 11-09-2020
L'Ajuntament de l'Alcora i FACSA inicien un projecte per a buscar restes d'ARN del SARS-CoV-2 en les aiges residuals urbanes

L'Ajuntament de l'Alcora i FACSA, empresa responsable del servei de provement d'aigua i del sistema de sanejament i depuraci d'aiges residuals de la localitat, han subscrit hui un conveni de collaboraci amb l'objectiu d'analitzar la presncia de material gentic de SARS-CoV-2 en les aiges residuals procedents de la localitat.

En l'acte han estat presents l'alcalde, Samuel Falomir, en representaci del consistori alcor, i per part de FACSA, Jose Claramonte, director general, Rafael Ferrer, cap de zona, Pascual Maximino, director de l'rea de provement, i Ignacio Aparici, cap de servei del municipi.

La collaboraci s'emmarca en el Projecte COVID WATER que la companyia de Grup Gimeno va posar en marxa a la fi de mar en diferents comunitats autnomes en les quals presta servei.

La informaci obtinguda a partir de la detecci de material gentic de SARS-CoV-2 permet generar una alerta primerenca en els municipis sobre la possible presncia de persones infectades pel virus, independentment que manifesten o no smptomes. Per aix, un dels objectius d'aquest projecte que s'inicia al costat de l'Ajuntament de l'Alcora s realitzar un seguiment dels nivells de crrega vrica en les aiges residuals. D'aquesta manera, s'espera poder contribuir a millorar la prevenci de futurs rebrots i collaborar en l'aportaci d'indicadors que faciliten la presa de decisions de mesures que han demostrat ser eficaces per a frenar l'expansi del virus, com sn el confinament i distanciament social.

El projecte t una duraci prevista de 16 setmanes, per la qual cosa permetr fer un seguiment detallat de l'evoluci de l'epidmia per COVID-19 durant l'actual transici cap a una nova normalitat. L'anlisi de dades s'est realitzant, combinant informaci demogrfica, epidemiolgica, ambiental, de mobilitat i amb la prpia generada durant el projecte mitjanant la detecci de la presncia de material gentic de SARS-CoV-2 en les aiges residuals dels diferents sistemes de sanejament triats.
Tota aquesta informaci ser integrada en l'eina digital COVID WATER que combina avanats sistemes d'informaci geogrfica amb recursos d'intelligncia artificial i anlisi massiva de dades.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana