l'Alcora: L'Alcora prepara un pla de formaci per a afavorir la inserci laboral de les persones desocupades


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/10/196403_122028/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 09-10-2020
L'Alcora prepara un pla de formaci per a afavorir la inserci laboral de les persones desocupades

L'Ajuntament de l'Alcora es troba immers en la preparaci d'un Pla Formatiu d'Inserci Laboral dirigit a persones de la localitat que es troben en situaci de desocupaci per tal de contribuir a incrementar la seua ocupabilitat i impulsar l'activitat emprenedora.

La iniciativa forma part del Pla d'Impuls Econmic i Social de l'Alcora, que es posar en marxa en 2021 i t com a finalitat reactivar la localitat i continuar fent front a la crisi socioeconmica derivada de la pandmia del covid-19.

Com destaca l'alcalde, Samuel Falomir, dins del pla de formaci seran fonamentals les accions que es duen a terme des del Pacte Territorial per l'Ocupaci dels Municipis Cermics.

En aquest sentit, Falomir ha recordat que aquesta setmana s'ha obert el termini d'inscripcions per a l'alumnat de la nova Llanadora de Formaci, Ocupabilitat i Emprenedoria del Pacte Cermic, que t com a objectiu afavorir la inserci laboral dels participants.

El projecte es posar en marxa a travs d'una subvenci del Labora aconseguida pel Consorci per un import de 65.596 euros que permetr proporcionar de forma totalment gratuta orientaci, assessorament empresarial i formaci a les persones desocupades.
A ms d'amb el Pacte Cermic, per a l'elaboraci i desenvolupament del pla de formaci de l'Alcora l'Ajuntament treballar de manera coordinada amb Creu Roja, Ascer, Labora, Cambra de Comer i altres entitats que puguen adherir-se.

Perqu l'oferta formativa siga plenament eficient, s'ajustar a les necessitats reals i actuals del mercat laboral, ha manifestat el primer edil.

Pla d'Impuls Econmic i Social de l'Alcora

A ms del programa de formaci, completen el Pla d'Impuls Econmic i Social de l'Alcora mesures com: augment d'un 25% de les ajudes econmiques individuals respecte a les atorgades durant 2020; bonificaci del 95% de l'IBI per als immobles d's residencial destinats a lloguer d'habitatge amb renda limitada per una norma jurdica; bonificaci del 50% de l'IAE els 5 primers anys de les noves activitats empresarials; ampliaci de les bonificacions a la contractaci del personal indefinit en l'IAE amb la finalitat de fomentar l'ocupaci estable i duradora; creaci d'una taula de treball composta per Creu Roja, Critas i l'rea de Serveis Socials; creaci d'una lnia d'ajudes per a ajudar a aquells autnoms que, hui dia, no han pogut reprendre la seua activitat professional de manera continuada, com s el cas del sector de l'oci nocturn; i creaci d'una partida pressupostria per a ajudes a emprenedors amb l'objectiu de fomentar la creaci de noves empreses.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana