l'Alcora: L'Alcora avana en benestar animal: implantar el sacrifici zero, potenciar l'adopci i el control d'animals abandonats


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196645_122240/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 14-11-2020
L'Alcora avana en benestar animal: implantar el sacrifici zero, potenciar l'adopci i el control d'animals abandonats

L'Alcora continua fent passos cap a convertir-se en una ciutat de referncia en protecci i benestar animal, posant en relleu la sensibilitat del consistori en aquesta matria.

L'erradicaci dels sacrificis, el foment de les adopcions, el seguiment dels animals abandonats i la conscienciaci en contra del maltractament i l'aband sn metes prioritries, per a aix, com ha donat a conixer la regidora de Poltiques Inclusives, *Tica Pons, el Govern municipal est treballant en diferents iniciatives.

En aquests moments, tal com ha explicat la *edila, s'est preparant el nou contracte del servei de recollida i manutenci d'animals abandonats. Sobre aquest tema, Pons ha indicat que enguany finalitza l'actual contracte i encara que podrem haver-lo prorrogat, hem decidit traure'l de nou a licitaci per a elaborar uns plecs ms ambiciosos i compromesos amb el benestar dels animals, millorant les condicions del servei i garantint que l'empresa adjudicatria complisca amb el sacrifici zero.

La regidora ha destacat que estem treballant conjuntament amb associacions i protectores, que coneixen de primera m aquesta matria i realitzen una gran labor en pro del benestar animal, amb la finalitat de consensuar el document i garantir el mxim nivell de protecci possible.

Una altra meta important que persegueix l'Ajuntament, juntament amb la implantaci del sacrifici zero, s la posada en marxa d'un sistema que permeta potenciar l'adopci dels animals de companyia. D'una banda -assenyala Pons- incidirem en la divulgaci dels animals recollits i farem un seguiment de cadascun d'ells amb la finalitat de trobar-los una llar. Aix mateix, posarem en marxa campanyes de conscienciaci en favor de l'adopci i en contra el maltractament i l'aband, a ms d'altres accions en collaboraci amb les associacions i protectores d'animals.

La responsable municipal de Poltiques Inclusives ha posat l'accent que el nostre propsit s avanar amb pas ferm en la protecci animal, fomentar l'adopci, promoure la tinena responsable i acabar amb l'aband.

Aquest tipus de poltiques sn les esperades pels vens i venes de l*Acora, ha assenyalat Pons, una localitat molt compromesa amb el benestar.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana