l'Alcora: La Muy Noble albergar la futura Casa de la Cultura de l'Alcora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/12/196920_122478/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 16-12-2020
La Muy Noble albergar la futura Casa de la Cultura de l'Alcora

L'alcalde ha formalitzat aquest mat la compra de l'immoble. Aquest projecte ens permetr donar resposta a necessitats actuals i augmentar i millorar els serveis que s'ofereixen

L'edifici que va albergar una de les fbriques artesanals de cermica ms emblemtiques de la provncia, la Muy Noble y Artstica Cermica de l'Alcora, es convertir en la nova Casa de la Cultura de la localitat.

Per a aix, l'Ajuntament ha adquirit l'immoble, que compta amb aproximadament 1.200 m, per una quantitat de 300.000 , el pagament del qual es far efectiu en quatre anys -120.000 euros el primer i 60.000 els tres restants-. L'alcalde, Samuel Falomir, ha acudit aquest mat a la notaria per tal de formalitzar la compra.

Desprs de la signatura, representants del Govern municipal i de l'Agrupaci Musical l'Alcalatn han visitat l'edifici.

Aquest projecte, tal com ha explicat la regidora de Cultura, Ana Huguet, servir per donar resposta a diferents necessitats actuals de la poblaci, tant culturals com formatives i d'una altra ndole.

D'una banda, ha destacat que se solucionar el problema d'espai que t ara l'Escola de Msica, ja que passar a situar-se a la Casa de la Cultura, que a ms comptar amb un local d'assaig i de concerts per a la banda de msica.

A ms, tal com explica l'alcalde, l'edifici permetr fer una reorganitzaci dels espais municipals, el que es pretn s poder ampliar la biblioteca, l'escola d'adults i el casal jove i fer un centre de formaci i un alberg juvenil. Aix, en traslladar-se alguns d'aquests serveis a la Casa de la Cultura, les actuals installacions podran destinar-se a altres usos. Per exemple, a l'actual biblioteca podr traslladar-se el casal jove, al casal jove podr crear-se un centre de formaci i a l'escola d'adults habilitar-se un alberg juvenil, ha indicat.

Falomir ha subratllat que s un projecte a llarg termini, per la seua materialitzaci ens permetr tindre ms i millors serveis.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana