l'Alcora: Donen maquinria industrial de gran inters patrimonial a el Museu de Cermica de l'Alcora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/12/196939_122493/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/12/196939_122493/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 21-12-2020
Donen maquinria industrial de gran inters patrimonial a el Museu de Cermica de l'Alcora

L'empresari local Salvador Plaza, en nom dels germans Plaza Artero, ha donat al Museu de Cermica de l'Alcora un conjunt de maquinria industrial cermica de mitjan segle XX, entre el qual destaquen un mol de boles o mol Alsing de xicotetes dimensions per a mlta en humit, una premsa de boles i 3 premses de volant.

Tal com explica el director del Museu, Eladi Grangel, aquesta donaci revist un gran inters des del punt de vista patrimonial per a l'equipament de la Reial Fbrica del Comte d'Aranda, ja que, junt amb altres elements ja existents, contribuir a mostrar els antics processos de fabricaci de taulells als visitants.

Est previst que aquesta maquinria es presente a principis de 2021 en la Nau de Forns de la Reial Fbrica, recentment rehabilitada amb l'ajuda econmica de fons FEDER, Diputaci de Castell i Fundaci Torrecid.

El lloable gest de Salvador Plaza Artero s una demostraci de la importncia de la collaboraci pblic-privada en la recuperaci del patrimoni cermic de l'Alcora, que ja s'ha materialitzat en altres donacions i depsits, i en les aportacions d'empreses i entitats privades a les obres que s'han realitzat en la Reial Fbrica, ha destacat Grangel.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana