l'Alcora: Ll'Alcora analitza l'aigua d'embornal per a frenar i previndre la presncia de virus de COVID 19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197048_122582/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 09-01-2021
Ll'Alcora analitza l'aigua d'embornal per a frenar i previndre la presncia de virus de COVID 19

L'Ajuntament de l'Alcora ha apostat per incorporar SARS GOAnalytics a la seua estratgia de lluita i prevenci enfront del virus de la Covid. Aix s, el control i anlisi sistemtica de l'aigua residual del conjunt del municipi per a detectar la presncia o no de restes d'aquest virus i que permet avanar-se fins a dues setmanes a possibles brots. Una eina efica que ja empren altres ciutats espanyoles i que s'ha demostrat estratgica.

Global Omnium, companyia tecnolgica valenciana especialitzada en la gesti de l'aigua, s la que va implantar aquesta eina. La metodologia passa per la divisi de l'Alcora en diverses zones tenint especial atenci sobre centres educatius o residncies. En aquest sentit, la ciutat s'ha dividit en 3 sectors. A ms, s'analitzar l'aigua residual de les pedanies de la Foia, Araia i la Urbanitzaci El Pant. Es monitoraran tamb els collegis Comte dAranda, Grangel Mascars, La Salle, *Purtolas Marr i els instituts Ximn dUrrea i l'Alcalatn.

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha afirmat que s molt important comptar amb la mxima informaci possible per a avanar-se al virus i poder prendre mesures eficaces que protegisquen al conjunt de la ciutat amb especial atenci a collectius ms vulnerables com a xiquets, joves i ancians.

Les anlisis s'entregaran en menys de 24 hores. L'Ajuntament t previst realitzar aquests controls en les prximes setmanes. D'aquesta manera, l'Alcora se suma a altres ciutats de la Comunitat Valenciana i de la resta d'Espanya a aquest pioner mtode de control i prevenci del virus i que Global *Omnium ha exportat ja a altres punts del mn dels EUA i Orient Mitj.


Global Omnium ms de 17.000 mostres analitzades en el seu nou laboratori

GOLab s el nou laboratori de Global Omnium on s'analitzen i se centralitza totes les actuacions realitzades per la companyia valenciana per a localitzar restes del virus del COVID19 en aiges d'embornal i residuals. Aquest Centre Tecnolgic de l'Aigua, ams de disposar de les ms avanades tecnologies, compta amb ms de 6.000 metres quadrats de superfcie i compta amb un equip de ms de 250 persones especialitzades en aquesta eina.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana