l'Alcora: L'Alcora localitza 20 abocadors incontrolats i planifica la seua neteja


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197091_122618/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197091_122618/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 16-01-2021
L'Alcora localitza 20 abocadors incontrolats i planifica la seua neteja

Com informa l'alcalde, Samuel Falomir, des que es va posar en marxa la campanya, el mes de setembre passat, s'han localitzat 19 d'aquests punts negres, detectats tant pels tcnics municipals com pels vens.
Falomir ha recordat que l'Ajuntament va posar un telfon a la disposici de la ciutadania perqu pogueren comunicar a l'rea de Medi Ambient la presncia d'abocadors i la seua localitzaci.
En aquest sentit, el primer edil ha volgut agrair l elevada participaci dels vens en aquesta iniciativa.
Una vegada localitzats, l'Ajuntament intervindr d'una manera activa en la seua eliminaci a travs d'un pla integral de neteja. La previsi, tal com informa l'alcalde, s que en el primer trimestre d'enguany estiguen nets.

Falomir ha destacat que mantindre un entorn net i lliure d'enderrocs i residus s labor de tota la ciutadania. Per aix, ha recordat que a l'Alcora existeix un servei municipal gratut de recollida d'estris i un Punt Net- Ecoparc.
Servei de recollida de voluminosos
L'Ajuntament va ampliar l'any passat el servei de recollida de voluminosos (electrodomstics, mobles, estris) que presta de manera gratuta a domicili. En l'actualitat, aquest es du a terme dos dies a la setmana, els dimarts i els divendres.
Per a sollicitar-ho, cal cridar prviament al telfon 964 36 00 22 (Ajuntament), fins a les 14 hores del dia anterior a la prestaci del servei.
Les persones interessades a desprendre's de voluminosos han de depositar-los a partir de les 22 hores de la nit anterior a la recollida a la porta o entrada del domicili de tal forma que no s'obstaculitzen les voreres.
Punt Net-Ecoparc
L'Alcora compta amb un Punt Net-Ecoparc, situat a la partida Saltador, al costat del pavell polifuncional, que funciona de dimarts a dissabte, de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges, de 9.30 a 13 hores.
Aquesta installaci est posada a la disposici dels vens del municipi amb la finalitat que puguen depositar aquells residus d'origen domiciliari que no han de depositar-se en els contenidors situats en la via pblica i que, per la seua perillositat o pel seu volum, requereixen una gesti diferent.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana