l'Alcora: Blanch (PSPV-PSOE) destaca l'aposta pel patrimoni castellonenc amb la inversi d'1,4 milions per a la recuperaci de la Reial Fbrica de l'Alcora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197288_122781/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/2/197288_122781/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/2/197288_122781/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/2/197288_122781/4_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 06-02-2021
Blanch (PSPV-PSOE) destaca l'aposta pel patrimoni castellonenc amb la inversi d'1,4 milions per a la recuperaci de la Reial Fbrica de l'Alcora

El secretari general del PSPV-PSOE de la provncia de Castell i diputat autonmic, Ernest Blanch, ha destacat l'aposta del govern de Pedro Snchez pel patrimoni histric de la provncia de Castell amb la inversi d'1,4 milions d'euros en la recuperaci de la Reial Fbrica del Comte Aranda de l'Alcora, a travs del 1,5% cultural. Blanch ha visitat l'edifici fundacional que ser objecte de rehabilitaci acompanyat de l'alcalde de la localitat i secretari general de la comarca Alcalatn-Millars, Samuel Falomir; el senador Artemi Rallo; i la regidora de Patrimoni, Ana Huguet.

Durant la visita, Blanch ha assenyalat que el partit socialista "aposta per la recuperaci del patrimoni cultural de la nostra provncia i ho fa amb fets. Ho fa amb la recuperaci del Palau-Castell de Betx, ho fa amb la rehabilitaci de l'edifici Colomer Zurita de Morella, i ho fa tamb amb el projecte de rehabilitaci de la Reial Fbrica del Comte Aranda de l'Alcora que s on ens trobem".

El secretari provincial recorda que per a este projecte, l'ajuntament, "amb el nostre alcalde Samuel Falomir al capdavant, ha obtingut una subvenci d'1,4 milions d'euros del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a travs del programa 1,5% Cultural, la qual cosa suposa el 75% del pressupost total, un pressupost que ascendeix a un total d'1,9 milions d'euros".

"Es tracta d'un projecte de gran rellevncia per a este espai, ja que es recuperar la seua imatge i la seua essncia original per a, en un futur, convertir-se en un gran centre cultural de la cermica", apunta Blanch qui tamb destaca l'esfor per a reprendre estes obres que van ser paralitzades per l'emergncia sanitria i "per eixa aposta clara i decidida del partit socialista per la cultura i el patrimoni histric".

Per part seua, el senador Artemi Rallo ha assenyalat que la Reial Fbrica del Comte Aranda "s patrimoni histric de l'Alcora i tamb de tots els valencians i valencianes i tota Espanya" i posa l'accent que en esta intervenci "estan compromeses totes les institucions, des d'Europa fins a les institucions locals i, per descomptat, el Govern d'Espanya". "El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana est comproms en aportar recursos per a la recuperaci del patrimoni histric de tot el pas, i tamb de la provncia de Castell. s un comproms del govern d'Espanya amb la cultura, amb el patrimoni, i la histria de tots nosaltres. Un comproms que encapala el president Pedro Snchez i el ministre Jos Luis balos, que secunda les aspiracions de tots els valencians i, en esta ocasi, dels alcorins", afirma.

Finalment, l'alcalde Samuel Falomir ha manifestat que la Reial Fbrica "s un emblema per als alcorins i alcorines" i ha mostrat la seua satisfacci amb qu, l'any passat, "vam poder donar la gran notcia que el ministeri havia aprovat una subvenci d'1,4 milions d'euros que permetr dur a terme la rehabilitaci integral del que s l'edifici fundacional". Falomir explica que es tracta d'un projecte "que portem treballant des de 2016 i que, ara, el govern d'Espanya del PSOE, el govern de Pedro Snchez, invertir en esta installaci fent d'ella un reclam perqu els turistes puguen vindre a l'Alcora i conixer de primera m d'on va nixer tot el clster cermic, que no s ni ms ni menys que des de la Reial Fbrica". "Per aix, hem volgut traslladar a Blanch i Rallo la importncia que les institucions, govern d'Espanya, Generalitat Valenciana, i la Diputaci de Castell, continuen collaborant al costat del poble de l'Alcora en un projecte molt important, no sols per al nostre municipi, sin per a la provncia de Castell", conclou Falomir.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana