l'Alcora: L'alcalde de l'Alcora destaca els bons resultats de les iniciatives per a fomentar l'ocupaci i emprenedoria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197290_122782/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 07-02-2021
L'alcalde de l'Alcora destaca els bons resultats de les iniciatives per a fomentar l'ocupaci i emprenedoria

L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha subratllat els bons resultats que estan obtenint les diferents iniciatives que es duen a terme en la localitat amb la finalitat de fomentar la formaci, l'ocupabilitat i l'emprenedoria. Iniciatives que es desenvolupen a travs del Pacte Territorial per s dels Municipis Cermics i la seua rea d'Influncia de la Provncia de Castell, presidit per Falomir, i la seu de la qual es troba a l'Escola Superior de Cermica de l'Alcora.

Un d'aquests projectes s la Llanadora de formaci, ocupabilitat i emprenedoria, posada en marxa amb una subvenci del Servei Valenci d'Ocupaci i Formaci (Labora), que t com a objectiu afavorir la inserci laboral dels participants.

La iniciativa proporciona de forma totalment gratuta orientaci, assessorament empresarial i formaci a les persones desocupades, tant al collectiu provinent de la indstria cermica com al pblic en general, facilita assessorament personalitzat a emprenedors i empreses i ofereix formacions especfiques per al sector cermic, aix com formaci a la carta a les empreses perqu els seus treballadors puguen actualitzar-se.

Falomir ha indicat que 16 dels 30 alumnes que han participat en la Llanadora ja han accedit al mercat laboral, la qual cosa suposa una taxa d'ocupabilitat del 53% en els dos primers mesos de formaci.

Dins d'aquest projecte, el Pacte Cermic est treballant en la programaci de les sessions de formaci gratuta a la carta per a empreses del sector amb l'objectiu d'afavorir l'actualitzaci dels treballadors. Les empreses traslladen la Consorci el departament al qual volen que vaja dirigida la formaci i les seues necessitats. Fins al moment s'ha contactat amb 34 empreses per a oferir-los aquest tipus de formacions ha detallat *Falomir.

Vistos els bons resultats que est donant la Llanadora, es pretendre continuar amb un segon programa dirigit a totes les persones desocupades, tant del sector cermic com d'altres mbits. Aix mateix, el consorci est estudiant la possibilitat d'acollir tamb a persones de collectius especials amb dificultats d'inserci laboral, ha explicat.

D'altra banda, el primer edil ha valorat positivament l'acolliment que han tingut les diferents xarrades informatives oferides al llarg d'aquest 2020, ja que han comptat amb un total de 294 assistents.

En concret, tal com assenyala, els prop de 300 assistents han obtingut informaci d'utilitat orientada a afavorir la seua inserci laboral relacionada amb els serveis d'assessorament a emprenedors i empreses que presta el Pacte Cermic. Els participants -continua *Falomir- tamb han aprs a obtindre i fer gestions amb el certificat digital, a interpretar una nmina o a manejar l'Excel, tallers plantejats per a atendre les demandes reals dels usuaris i les necessitats de les empreses.

Aix mateix, l'alcalde *alcorino ha posat en valor els serveis d'assessorament a emprenedors i transmissi d'empreses. Sobre aquest tema, ha informat que en 2020 el Pacte va atendre un total de 94 emprenedors, donant-se d'alta 28. Falomir ha destacat que, arran de la pandmia, el Consorci va posar en marxa un servei especfic d'atenci a autnoms i pimes per a orientar sobre l'accs a subvencions i altres tramitacions. En aquest sentit, el punt *PAE ha ats gran quantitat de consultes relacionades amb les ajudes oferides per les diferents administracions i s'han sollicitat majorment les ajudes referents a la prestaci per cessament, ajudes extraordinries a persones treballadores autnomes, ajudes del bo social elctric, ajudes al lloguer de l'habitatge sense deixar de costat la sollicitud d'ajudes a nous emprenedors, assessorant-se a un total de 120 empreses.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana