l'Alcora: L'Alcora escometr la remodelaci i millora del carrer Enrique Grangel Girona


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197365_122844/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 10-02-2021
L'Alcora escometr la remodelaci i millora del carrer Enrique Grangel Girona

L'Ajuntament afrontar enguany un dels grans reptes urbanstics de l'Alcora, la remodelaci i millora del carrer Enrique Grangel Girona, des del collegi Comte dAranda fins al carrer Tauleller.

Com assenyala l'alcalde, Samuel Falomir, el projecte, que s'inclour en la prxima modificaci de crdits, s'iniciar en 2021 i est previst que finalitze en 2022.

L'actuaci s'emmarca dins de L'Alcora 2021-2030, pla de transformaci de la localitat en els prxims 10 anys, i ascendeix a 850.000 euros. s, a ms, un dels compromisos inclosos en el nostre programa electoral, ha afegit el primer edil.

El projecte
El carrer Enrique *Grangel Girona, una de les principals artries de la localitat -situada en la part nord-est del nucli urb- t una estructura antiga, amb voreres molt estretes que impedeixen o dificulten la circulaci de les persones, obligant al fet que hagen de fer-ho per la calada. A ms, presenta diversos estrenyiments i s de doble sentit.

A causa d'aquests motius, l'Ajuntament ha decidit dur a terme la renovaci del carrer, optant per redistribuir els espais ocupats per vianants i vehicles de manera que es millore l'accessibilitat, la seguretat i les condicions de circulaci tant per als vianants com per als vehicles. Per a aix, s'ampliar l'amplria de les voreres i la calada ser de direcci nica per al trnsit.

Amb la finalitat de reduir la velocitat dels vehicles, est prevista la ubicaci de diversos passos elevats per als vianants que obligaran a mantindre una marxa de circulaci tranquilla que aporte seguretat al vianant i comoditat, perqu podr creuar la calada sense variacions horitzontals, rampes, vorades, etc. que obliguen a pujar i baixar.

Per a la renovaci del paviment s'ha previst un *cajeo general del carrer, calades existents d'aglomerat asfltic i formig, voreres amb base de formig i rajoles, fins a aconseguir la base granular del ferm actual.

Aix mateix, el projecte contempla la substituci de les infraestructures que han quedat obsoletes o presten serveis deficients (xarxa de sanejament, xarxa per a aiges pluvials, collocaci de canalitzacions en previsi de futures necessitats, etc.).

Aposta decidida per l'accessibilitat
El projecte, tal com explica el regidor d'Urbanisme, Julin Tena, seguir la lnia d'una de les actuacions urbanstiques ms importants de l'ltima dcada, el de remodelaci dels carrers San Francisco i Arquebisbe Gasch, que es va executar en 2017. Una iniciativa que ha servit per a millorar notablement les condicions de circulaci, l'accessibilitat i mobilitat dels vens i venes per aquests transitats carrers de l'Alcora.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana