l'Alcora: L'Alcora posa en marxa el projecte 'Reial Fbrica i territori' en collaboraci amb l'UJI


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197406_122872/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 15-02-2021
L'Alcora posa en marxa el projecte 'Reial Fbrica i territori' en collaboraci amb l'UJI

Desprs d'haver signat un conveni entre l'Ajuntament de l'Alcora i la Universitat Jaume I per a establir una collaboraci dins del programa ENCLAU_UJI, s'ha posat en marxa un projecte participatiu dirigit a vincular la histria, el patrimoni i la cultura de les localitats que han tingut algun vincle amb la Reial Fbrica.
La setmana passada es va celebrar de manera telemtica la primera reuni, en la qual van participar representants de les localitats de l'Alcora, Llucena, Ribesalbes, Xodos, Costur i Figueroles i representants de l'UJI.
A tots els participants se'ls va explicar aquest gran projecte que vol unir el territori per tal de crear un eix com que ajude a incentivar poltiques culturals, socials i econmiques, ha manifestat l'alcalde, Samuel Falomir.
Desprs de la presentaci de la iniciativa, en la trobada virtual es va preguntar als participants pels vincles o relaci que ha tingut la seua localitat amb la Reial Fbrica del Comte d'Aranda.
Cal destacar que la manufactura comtal es va proveir de matries primeres, m d'obra i biocombustible de tots els pobles de la Tinena de l'Alcalatn.
Es tracta de la primera de moltes reunions, doncs s un procs participatiu en el qual es vol treballar per a crear un projecte com al voltant de la Reial Fbrica.
Falomir ha recordat que l'Ajuntament ha impulsat diferents iniciatives amb l'objectiu de convertir les sues installacions en un espai vertebrador dels productes i valors dels pobles del voltant.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana