l'Alcora: L'Alcora planeja noves iniciatives per a donar major participaci a la infncia i l'adolescncia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197523_122962/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 25-02-2021
L'Alcora planeja noves iniciatives per a donar major participaci a la infncia i l'adolescncia

L'alcalde, Samuel Falomir, i la regidora d'Educaci, Vanessa Periz, han participat en una trobada virtual de l'Associaci Internacional de Ciutats Educadores

Com a membre de l'Associaci Internacional de Ciutats Educadores, l'Alcora ha participat en la trobada virtual Infncia participativa, que s'ha centrat en el tema: com avanar cap a una participaci autntica de la infncia i el seu reconeixement com a agent.

La regidora d'Educaci, Vanessa Periz, ha destacat que s necessari atorgar als xiquets i adolescents un paper d'actors capaos d'actuar de manera intencional, autoregulada i reflexiva. Per a aix, cal crear oportunitats per tal de donar-los el seu lloc, perqu siguen i se senten partcips de la ciutat.

Els participants en la reuni han posat sobre la taula diferents experincies de participaci de la infncia i l'adolescncia. Priz ha explicat, entre altres iniciatives, que l'Ajuntament de l'Alcora ha posat en marxa recentment la Borsa d'Iniciatives Juvenils amb la finalitat de fomentar la participaci dels joves de la localitat en les poltiques municipals daquesta matria.

Aix mateix, la regidora ha indicat que s'est estudiant la realitzaci de noves iniciatives per a fomentar la participaci activa de la infncia i l'adolescncia perqu les seues veus i propostes siguen escoltades i tingudes en compte en la presa de decisions.

Es treballar -com assenyala- de manera coordinada des de les diferents regidories: educaci, cultura, medi ambient, parcs, esports, etc.

Entre aquestes accions figuren la creaci del Consell de la Infncia de l'Alcora, la celebraci de plens infantils de manera peridica i la inclusi de les seues propostes en els pressupostos participatius. L'apoderament dels xiquets i joves es compleix quan les seues propostes es duen a terme, ha concls Periz.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana