l'Alcora: Ms de 1.500 persones ja han gaudit de la ruta del riu de l'Alcora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197627_123036/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 08-03-2021
Ms de 1.500 persones ja han gaudit de la ruta del riu de l'Alcora

L'Ajuntament de l'Alcora ha quantificat en ms de 1.500 les persones que ja han gaudit de la ruta del riu des del mes de novembre passat.
Va ser llavors quan, tal com ha recordat Samuel Falomir, es va dur a terme l'obertura dels senders fluvials del riu de Llucena al seu pas per la localitat de l'Alcora i el Barranc de la Solana en la Foia, actuacions amb les quals, com explica l'alcalde, shan sumat nous atractius a la Ruta Natural del Patrimoni Industrial.
Un projecte -destaca l'alcalde- impulsat per la regidoria de Naturalesa, amb Ricardo Porcar al capdavant, que s'emmarca dins de l'objectiu de recuperar els espais naturals de la localitat per al poble.
Els nous trams permeten descobrir la bellesa d'antigues zones de bany i esplai que havien sigut ocultats per la vegetaci invasora, principalment per la canya.
Falomir ha explicat que, amb aquesta iniciativa, desprs de 30 anys, vens i visitants ja poden tornar a gaudir d'aquests recorreguts i enclavaments entranyables i de gran atractiu paisatgstic com l'antiga baixada des de la Cubanita que transcorre al llarg d'un penya-segat, el Toll de lAno, Les Platgetes, La Grangeta o l azut de la Solana, entre altres.
A ms de completar la ruta circular que voreja el riu per les seues dues riberes, la recuperaci d'aquestes sendes permet continuar la ruta linealment al llarg de tot el llit del riu de Llucena, l'enlla es troba en el paratge de l'embassament de la Foia amb les rutes fluvials de l'aigua (Figueroles) i el cam natural dels molins hidrulics (Llucena).
Per a concloure, el primer edil ha animat a vens i visitants a continuar descobrint tots els atractius que ofereix la ruta, subratllant que molta gent que l'ha feta ha repetit l'experincia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana