l'Alcora: Els estudiants de l'Alcora i la comarca preparen un gran mural cermic amb el projecte 'La Fbrica d'Idees'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197710_123112/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 29-03-2021
Els estudiants de l'Alcora i la comarca preparen un gran mural cermic amb el projecte 'La Fbrica d'Idees'

L'Alcora est immersa en l'elaboraci d'un gran mural cermic urb. La iniciativa s'emmarca dins de La Fbrica d'Idees, un projecte artstic d'innovaci educativa en el qual participen els estudiants dels centres educatius de la localitat i la comarca.

En concret, aquest treball collectiu possibilita accions conjuntes dels membres de l'Associaci *Pas a *Pas de l'Alcora i l'alumnat de 10 centres educatius: IES *Ximn d*Urrea, Collegi *Purtolas Pardo, Collegi La Salle de l'Alcora, IES l'Alcalatn, *CEIP *Grangel Mascars, *CEIP *Comte dAranda, *CEIP *Naram (Figueroles), *CEIP *Comtessa de Llucena (Llucena), *CEIP Costur (Costur), i Centre de Formaci de Persones Adultes Tirant lo Blanc.

En paraules del seu director artstic, Xavier *Monsalvatje: Es tracta d'un projecte de creaci i reflexi, des d'una labor educativa i formativa, amb el *Museu de *Cermica de l'Alcora com a eix imprescindible i la cermica com a element vertebrador.

El ceramista valenci destaca que la Fbrica d'Idees, que compta amb la collaboraci de l'oficina de CaixaBank a l'Alcora, a travs de l'Obra Social 'la Caixa' pretn un acostament a les diferents inquietuds dels ms joves comenant per una posada en valor del patrimoni industrial de la comarca, sent la referncia la Real Fbrica de Pisa i Porcellana del Comte d'Aranda, on s'estan realitzant els tallers, aix com la tecnologia, la globalitzaci, l'ecologia per a la millora de l'entorn natural com algunes principals temtiques desenvolupades pels estudiants i els seus centres educatius.

*Monsalvatje ressalta el procs creatiu com un punt de trobada en el qual el treball collectiu fa fomentar la convivncia i l'entesa entre els estudiants, enfortint la idea de l'espai pblic com a espai creatiu i universal.

Els estudiants han comenat per realitzar els dibuixos previs i esbossos i la realitzaci de la maqueta en cermica a escala, per a posteriorment realitzar el mural cermic.

Un mural de ms de 120 metres de longitud, que se situar en el mur de contenci situat entre els habitatges del grup *Zafer i la carretera de Ribesalbes.

El mural en cermica tamb aporta la possibilitat de collaboraci entre l'entramat industrial de la cermica, tan important en el municipi de l'Alcora i rees limtrofes, i la societat civil, reflectida en aquest cas pels estudiants. Una collaboraci no tan sols en l'aportaci de materials i tecnologia, sin tamb en la implicaci del sector industrial.

Cal destacar la inestimable collaboraci tcnica de l'empresa *Art *Antic de l'Alcora, que en tot moment est demostrant el seu entusiasme en aquest projecte, ha concls.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana