l'Alcora: Falomir insta de nou a la Generalitat que anulle el projecte de Aprocol per a la installaci d'una planta de residus a l'Alcora


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197968_123348/1_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 17-05-2021
Falomir insta de nou a la Generalitat que anulle el projecte de Aprocol per a la installaci d'una planta de residus a l'Alcora

Un clar exemple s que en la documentaci presentada al consistori consta que en la planta es tractarien 36 tipus de residus, mentre que en el projecte presentat a la Generalitat la xifra ascendeix a ms de 500
L'alcalde de l'Alcora, Samuel Falomir, ha incidit en les nombroses deficincies del projecte presentat per *Aprocol a la Generalitat, per la qual cosa insisteix a demandar que s'anulle el procediment i s'arxive l'expedient.
Falomir ha sollicitat sengles reunions amb la Consellera de Medi Ambient i amb el director general de Qualitat Ambiental. Espere que prompte puguen rebre'm per a traslladar-los en persona tots els detalls, les deficincies detectades en el projecte exposat al pblic, que han portat a l'Ajuntament a presentar allegacions, i el malestar de la poblaci davant aquesta situaci, ha indicat.
I s que el projecte que la mercantil va presentar a l'Ajuntament difereix molt del presentat a la Generalitat. Per a Falomir, no s admissible per part d'aquesta empresa que en el seu moment presentara una documentaci a l'Ajuntament per a aconseguir l'informe favorable de compatibilitat urbanstica i que ara en la informaci exposada al pblic es tracte d'una indstria molt ms complexa i perillosa.
Un clar exemple, segons cita l'alcalde alcor, s que en la documentaci presentada al consistori consta que en la planta es tractarien 36 tipus de residus, mentre que en el projecte presentat a la Generalitat el nombre de residus ascendeix a ms de 500.
Aix mateix, Falomir ha recordat que el projecte entregat a la Generalitat incompleix el nostre Pla General d'Ordenaci Urbana, detallant que l'informe de compatibilitat urbanstica que l'Ajuntament va atorgar a Aprocol no s aplicable a la documentaci que la mercantil ha presentat en la Generalitat per a obtindre l'Autoritzaci Ambiental Integrada, ja que inclou l'activitat valoritzaci no energtica de residus perillosos amb capacitat superior a 10 t/dia, classificada dins del Grup A, grau 4-5, i el PGOU de l'Alcora no permet installar activitats noves amb aquest grau de nocivitat i insalubritat.
L'estudi d'impacte ambiental inclou moltes deficincies ha ressaltat Falomir, assenyalant com una de les ms greus el fet que noms contempla una nica alternativa viable quan, amb aquest estudi, el que es pretn s analitzar totes les alternatives tcnicament viables i justificar la soluci finalment adoptada. A ms, en la matriu d'impactes no s'ha recollit el rebuig social de la poblaci de l'Alcora a aquesta mena d'installacions.
L'alcalde ha ressaltat, aix mateix, que hi ha molts altres aspectes que no han quedat prou justificats en la documentaci exposada al pblic. Aix, per exemple, ha indicat que no s'inclouen les quantitats detallades de cadascun dels tipus de residus a admetre en les installacions, aspecte fonamental a l'hora de justificar les infraestructures i operacions a realitzar en la planta.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana