l'Alcora: L'Alcora s'alia amb Morella per a atraure visitants a la Reial Fbrica i impulsar el turisme de proximitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198298_123636/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198298_123636/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198298_123636/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198298_123636/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/7/198298_123636/5_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 08-07-2021
L'Alcora s'alia amb Morella per a atraure visitants a la Reial Fbrica i impulsar el turisme de proximitat

L'Ajuntament de l'Alcora continua treballant en la seua estratgia per a promocionar la Reial Fbrica del Comte d'Aranda i atraure visitants.
Samuel Falomir, alcalde de la localitat, s'ha reunit en la capital dels Ports amb el seu homleg morell, Rhamss Ripolls, per tal dexplorar vies de collaboraci. D'aquesta manera, han concertat la signatura d'un conveni en el qual s'acordar, entre altres qestions, obsequiar a les persones que visiten el castell de Morella amb entrades per a la Reial Fbrica.
Sens dubte, Morella s un dels municipis ms turstics i visitats del nostre pas i estic convenut que treballar conjuntament repercutir molt positivament en l'impuls de la Reial Fbrica, ha destacat el primer edil de l'Alcora, qui ha agrat a Ripolls la seua predisposici a sumar esforos i collaborar per promocionar l'emblemtica manufactura alcorina.
Falomir ha indicat que tamb s'estan establint sinergies amb altres localitats, com s el cas de la Vall d'Uix, en aquest cas, per tal de connectar el turisme dels Coves i la Reial Fbrica. Cal assenyalar que, el mes d'abril passat, l'alcalde va mantindre una reuni amb l'alcaldessa Tania Baos, en la qual, entre altres, es va abordar aquest assumpte i es va acordar la signatura d'un conveni de collaboraci.
Estem preparant tota la documentaci per poder signar com ms prompte millor tots dos convenis, a ms, continuarem contactant amb altres municipis de rellevncia turstica per seguir sumant acords i potenciar el turisme de proximitat.
Falomir ha recordat que la Nau dels Forns, primer espai restaurat, condicionat i equipat de la Reial Fbrica, est obert al pblic des del passat mes de maig, per la qual cosa es tracta d'un projecte que est comenant la seua marxa com a recurs turstic, per, tal com ressalta l'alcalde, t un gran potencial, per la qual cosa, a poc a poc, s'anir consolidant com un espai de gran rellevncia i a tindre molt en compte tamb des del punt de vista turstic.
Cal ressaltar que aquest espai s tamb zona d'acolliment de visitants, centre d'interpretaci de la fbrica i punt d'inici de les diferents rutes turstiques que giren entorn del patrimoni industrial.
La recuperaci i posada en valor de la Reial Fbrica s, a ms, un projecte molt ambicis i de llarg recorregut, ja que no ha fet ms que comenar, segons manifesta Falomir. I s que, recentment finalitzat el projecte de rehabilitaci de la Nau dels Forns, que ha comptat amb destacades ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), aix com de la Diputaci de Castell i la Fundaci Torrecid, l'Ajuntament est treballant ja en el segent projecte, la rehabilitaci i posada en valor de la zona fundacional, per al qual ha aconseguit una subvenci de 1,4 milions d'euros del Ministeri de Transports Mobilitat i Agenda Urbana. L'actuaci es troba actualment en fase de redacci del projecte i la previsi s que les obres comencen al llarg de 2022.
La zona fundacional s la ms sensible del conjunt, en tractar-se de la zona de major antiguitat, amb revestiments i pintures histriques, i requereix d'una actuaci de rehabilitaci integral per a convertir l'edifici en un espai visitable, d's sociocultural i de projecci nacional i, fins i tot, internacional, donat el seu paper preeminent en la histria de la cermica espanyola.
La recuperaci de la Reial Fbrica ens permetr dissenyar una interessant oferta turstica al voltant del nostre ric patrimoni cermic, industrial i natural, amb la qual esperem atraure a un important nombre de visitants. Cosa que, al seu torn, repercutir en benefici de l'economia local, l'hostaleria, el comer, etc., ha concls l'alcalde.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana