l'Alcora: L'Ajuntament de l'Alcora trau a licitaci un nou projecte per a millorar el polgon industrial


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198779_124050/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/9/198779_124050/2_M1.jpg
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 14-09-2021
L'Ajuntament de l'Alcora trau a licitaci un nou projecte per a millorar el polgon industrial

El regidor de Promoci Econmica, Robert Tena, ha informat que ja ha eixit a licitaci el contracte per a l'execuci d'un nou projecte de millora, modernitzaci i dotaci d'infraestructures i serveis en el polgon industrial Foies Ferraes de l'Alcora.

Es tracta d'una actuaci amb un pressupost base de licitaci de 450.000 euros per a la qual l'Ajuntament ha aconseguit una subvenci de l'Institut Valenci de la Competitivitat Empresarial (IVACE).

Les obres projectades consisteixen en la construcci d'una xarxa de pluvials de ms de 1.500 metres de longitud per dins de la urbanitzaci Foies Ferraes, amb collector de polietil d'alta densitat, i installaci de serveis complementaris als existents per tal de dotar a l'rea industrial d'un nivell de desenvolupament superior i millorar la competitivitat de les empreses.
Tena ha destacat que s necessari seguir invertint en la millora i modernitzaci dels nostres polgons per tal dafavorir el manteniment i el creixement de la indstria, sector clau per al desenvolupament econmic i la creaci d'ocupaci a l'Alcora.
L'objectiu principal s millorar el sistema de recollida d'aiges pluvials i resoldre, d'aquesta manera, els problemes d'inundacions i problemes de trnsit que es generen en la zona industrial en els episodis de pluges abundants.
Com explica el regidor, a ms de recollir l'aigua de pluja de les indstries adjacents al vial, que travessa el polgon quasi ntegrament, l'actuaci permetria dotar de connexi i eixida a la xarxa de pluvials executada al polgon industrial La Torreta amb la subvenci de lIvace de 2019.
Aix mateix, el projecte persegueix altres objectius, com ara millorar l'eficincia energtica mitjanant la installaci d'enllumenat amb tecnologia led en part del polgon, dotar de canalitzacions per a la implantaci de fibra ptica i installacions de distribuci elctrica, i millorar el paviment d'aglomerat asfltic de la calada, procedint a la reparaci de zones amb ferm inadequat.
Tamb contempla la installaci d'una derivaci de la xarxa d'aigua potable existent en l'antiga carretera Castell per tal de poder anellar en el futur la xarxa d'aigua potable amb la canonada existent al vial Disseminat Foies i millorar aix les prestacions de pressi, cabal i fiabilitat davant fugues i avaries, la implantaci d'un sistema de CCTV per al control del trnsit i incidncies, la dotaci de senyalitzaci vertical i horitzontal en els vials, la collocaci de senyalstica per a identificar el polgon industrial, i la millora del sistema de protecci contra incendis.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana