l'Alcora: L'Alcora aconsegueix un mili d'euros ms de la Generalitat per a l'ampliaci i rehabilitaci de l'IES Ximn d'Urrea


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/1/203447_128384/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | l'Alcora | General | 24-01-2023
L'Alcora aconsegueix un mili d'euros ms de la Generalitat per a l'ampliaci i rehabilitaci de l'IES Ximn d'Urrea

Bones notcies per a l'Alcora. La Generalitat Valenciana ha ampliat en un mili d'euros el pressupost per a l'ampliaci i rehabilitaci de l'IES Ximn d'Urrea, passant de 4,4 a 5,4 milions d'euros. Cal recordar que es tracta d'un projecte incls dins del pla Edificant per a la millora d'infraestructures educatives, per la qual cosa ser finanat ntegrament per l'administraci autonmica.

L'alcalde, Samuel Falomir, ha avanat que en el Ple d'aquest mes de gener s'aprovar la proposta de resoluci de la Conselleria d'Educaci per a la delegaci de competncies a l'Ajuntament per a dur a terme aquesta actuaci. Desprs de la ratificaci de la proposta, s'iniciar el procs de licitaci de les obres.

"Amb aquest pas estarem ja molt a prop, per fi, de comenar a fer realitat una demanda histrica de l'Alcora com s l'ampliaci i millora de l'IES Ximn d'Urrea", ha destacat l'alcalde, Samuel Falomir, qui, a ms, ha valorat "molt positivament" l'ampliaci del pressupost per a la seua execuci.

"Ens hauria agradat que el procs estiguera molt ms avanat, i encara que per part nostra hem fet tot el possible, les circumstncies sn les que sn", ha indicat el primer edil, fent allusi a la pandmia i a paralitzaci de la licitaci que es va produir l'any passat a causa de l'ala de costos dels materials. Per aquest motiu, l'Ajuntament va sollicitar a la Generalitat una revisi del preu.

L'actuaci servir per a millorar "notablement" les installacions, i d'aquesta manera, permetr que l'alumnat puga rebre la seua formaci "en les millors condicions possibles".

Cal tindre en compte que l'IES Ximn d'Urrea va ser inaugurat l'any 1983 i des de llavors no s'ha realitzat cap millora.

Falomir ha recordat que el projecte d'ampliaci es va perfilar desprs de diverses reunions amb la direcci del centre, que va posar sobre la taula totes les necessitats.

El projecte contempla la construcci d'un nou edifici i la reforma de l'existent. Entre altres installacions, comptar amb sis noves aules, un taller de tecnologia, un nou gimns i cafeteria i un porxo exterior. La culminaci de les obres permetr retirar les aules prefabricades.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana