La Llosa: La Llosa, Xilxes i Moncofa en contra del traat litoral del nou AVE


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199144_124414/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Llosa | General | 24-11-2021
La Llosa, Xilxes i Moncofa en contra del traat litoral del nou AVE

Els alcaldes de La Llosa, Ximo Llopis; Xilxes, Jos Martnez; i Moncofa, Wencs Als, s'han reunit aquest mateix mat per a posar en com la seua posici sobre el traat projectat per al pas del nou AVE. "Una de les alternatives que ens plantegen s que el tren d'alta velocitat circule pel litoral de la nostra comarca. Una idea que ens posa en un seris comproms tant mediambiental com turstic, ja que s'ha plantejat una lnia en altura, amb 12 metres en alguns punts, que limitar l'essncia natural dels nostres pobles" ressalten els tres edils. A ms, "a aix cal sumar-li el fort impacte negatiu que unes obres d'aquest calibre poden tindre tant en turisme com en connexions i qualitat de l'entorn".

La reuni s'ha produt un dia abans de la trobada prevista a l'Ajuntament de Sagunt i que unir a tots els alcaldes i alcaldesses afectats pel projecte de les provncies de Castell i Valncia, aix com a representants de la Generalitat i el Govern d'Espanya.

"Aquesta s la postura que traslladarem dem a Sagunt. Un no a la lnia litoral. No s un no a l'AVE, sin al seu traat. Creiem que l'AVE s una oportunitat turstica i laboral, per sense que danye als nostres municipis. Existeix l'oportunitat que el traat passe per zones ms a l'interior, per la nova autovia, i aix s el que volem" emfatitzen els alcaldes.

Indicar, tamb, que una vegada finalitze la reuni oficial a Sagunt, els tres alcaldes juntament amb l'alcaldessa d'Almenara, Estbaliz Prez, mantindran una reuni a quatre amb els seus consistoris, tant el seu grup poltic com les formacions de l'oposici, per a donar a conixer les conclusions i traar una lnia de treball conjunta i coordinada que vetle pels interessos dels municipis.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana