La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebrarà el Dia dels Serveis Socials el 20 de febrer


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/2/181897_109598/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 09-02-2019
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebrarà el Dia dels Serveis Socials el 20 de febrer

Una jornada de portes obertes i transparència reivindicarà el seu paper com a quarta pota de l'Estat de Benestar

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebrarà el pròxim 20 de febrer el Dia dels Serveis Socials, amb una jornada de portes obertes i transparència en la línia de les quals es faran en el conjunt de la Comunitat Valenciana per a reivindicar que els Serveis Socials són la quarta pota de l'Estat de Benestar.

El primer tinent d'alcalde i regidor de l'àrea, Antoni Llorente, ha explicat que en un acte públic "donarem informació i dates sobre diferents programes" que es duen a terme: dependència, renda valenciana d'inclusió, ajudes econòmiques directes, Llar Sagrada Família, Servei d'Atenció a domicili, Universitat Popular... A més es visitarà el Centre d'Atenció Primerenca, el curs de llengua de signes per a professionals de l'administració i el curs sobre salut que reben les treballadores del SAD.

"És important posar en valor els Serveis Socials i el que signifiquen per a la nostra ciutat, ja que moltes vegades no són projectes que tenen molta visibilitat encara que sí un gran impacte social", ha afirmat. Així, ha agraït "els canvis" que introdueix la nova llei valenciana de Serveis Socials, aprovada molt recentment i que "deixa arrere una visió *asistencialista i caritativa" i "aposta perquè són més universals, garantisquen els drets de les persones i estiguen enfocats a tots i totes".

Aquesta legislatura, l'actual equip de govern ha fet "un gran esforç" per a acostar-los a la ciutadania, amb la posada en marxa dels serveis de proximitat en els barris o el projecte '*Barris *inclusius', amb la creació d'espais de participació per als xiquets i adolescents i amb la dinamització i augment de les activitats de la Universitat Popular en els centres socials, entre altres.

L'edil ha destacat que gràcies a aquesta estratègia "hem deixat arrere el model de Serveis Socials del PP, de retallades, copagaments i caritat, que obligava les persones a fer treballs per a rebre una mínima ajuda". Una situació que "era un *empastre i que vam haver d'arreglar i pagar més de 140.000 euros en cotitzacions a la Seguretat Social que irregularment no havien fet".

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana