La Vall d'Uixó: L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Escola Valenciana presenten activitats dins dels programes ‘Cinema a l’Escola’ i ‘La Gira’


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190770_117141/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 21-11-2019
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Escola Valenciana presenten activitats dins dels programes ‘Cinema a l’Escola’ i ‘La Gira’

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta dues activitats que es portaran a terme dins dels programes ‘Cinema a l’Escola’ i ‘La Gira’, projectes impulsats en col·laboració amb Escola Valenciana. Des del 2016, l’Ajuntament té un conveni amb l’organització per al foment i la normalització de l’ús del valencià tant als centres educatius del municipi com a la societat en general.

«És molt important traslladar a l’aula el llenguatge cinematogràfic i expandir-lo entre els nostres escolars», indica la regidora d’Educació, Carmen Garcia. Dins de ‘Cinema a l’Escola’, des del dilluns 2 fins al divendres 6 de desembre més de 2000 alumnes de la Vall d’Uixó acudiran al Teatre Carmen Tur per a visionar cinc pel·lícules en valencià, «cadascuna destinada a l’edat adequada per a l’alumnat al què va dirigida», com apunta la regidora.

D’altra banda, el divendres 29 de novembre, coincidint amb la celebració del Dia de Ciutats Educadores, tindrà lloc el concert de Le Clerc a les 22.00 hores a la plaça El Parc. Aquest concert es desenvolupa dins del programa ‘La Gira’.

«‘Cinema a l’Escola’ té un vessant pedagògica, ja que el visionament de les pel·lícules va acompanyat d’unes guies didàctiques perquè després es puguen treballar els valors adquirits amb la pel·lícula en l’aula», explica Maria Nebot, membre d’Escola Valenciana. Es projectarà una pel·lícula per cada cicle escolar: La increïble història de la pera gegant per a infantil 5 anys; El bosc d’Haquivaqui per al primer cicle de primària; En Ralph destrueix Internet per al segon cicle de primària; Ocells de pas per al tercer cicle de primària i La dona del segle per a l’ESO.

«Gràcies a l’Ajuntament de la Vall per donar-nos suport, tant a nosaltres com a la difusió de l’ús del valencià. Estem molt contentes i contents de poder continuar treballant amb un ajuntament tan valent», indica Nebot.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana